Руски посланици о плану украјинског вицепремијера за исељавање Кримљана: Треба му судити

© Sputnik / Макс Ветров / Уђи у базу фотографијаКонцерт поводом седме годишњице присаједињења Крима Русији у Симферопољу
Концерт поводом седме годишњице присаједињења Крима Русији у Симферопољу - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2021
Пратите нас
Речи заменика премијера Украјине Алексеја Резникова о „протеривању“ држављана Русије са Крима су бесмислене, а њему самом требало би судити, сматрају руски политичари и представници кримских власти.

Бесмислене изјаве

Представник Крима под председником Русије Александар Молохов је, коментаришући изјаву Резникова, приметио је да се званични Кијев бави променом дискурса, преферирајући да не разговара о стварним животним проблемима.

„Покушавају да нам наметну теме које су већ дозлогрдиле и потпуно су бесмислене“, нагласио је Молохов.

Према његовим речима, расправа о „предстојећем исељавању Руса са Крима“, о чему толико сањају кијевске власти, исто је што и „разматрање инвазије гмизаваца“ на главну улицу Кијева.

Треба му судити

Посланик Државне думе Михаил Шеремет позвао је истражне власти да суде Резникову.

„Изјаве таквих ликова против територије Русије су нечувене и не би требало да прођу некажњено. Таквим грађанима је потребно увести санкције. Такође позивам истражне органе да процене Резниковљеве речи у вези са претњом по живот грађана Руске Федерације. Против Резникова треба покренути кривични поступак и судити му“, истакао је Шеремет за Спутњик.

Боље да брине за своју каријеру

Члан међународног одбора Савета Федерације Сергеј Цеков сматра да је Резниковљево обећање да ће иселити Русе са Крима бесмислица.

Крим - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2021
Крим тужи Украјину: Блокада полуострва вам неће проћи некажњено

Према његовим речима, за последњих седам година на Крим се вратило или преселило око сто хиљада украјинских држављана, који су по поједностављеној процедури добили држављанство Русије.

Председавајући Одбора за питања ЗНД, евроазијску интеграцију и односе са сународницима Државне думе Леонид Калашњиков је, са своје стране, рекао да Резников треба да се брине за своју каријеру, а не за судбину Крима.

„Грађани Украјине ће се у једном тренутку ‘пробудити’ и схватити шта се дешава у њиховој земљи и протерати све такве министре“, сматра посланик.

Раније је заменик премијера и министар за привремено окупиране територије Украјине Алексеј Резников изјавио да ће Кијев након „повратка“ Крима протерати одатле грађане Русије који су се на полуострво преселили са континенталног дела земље.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала