Додик: БиХ је потребан миран разлаз, чекамо да се распадне

© Sputnik / Константин Чалабов / Уђи у базу фотографијаПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2021
Пратите нас
Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик оценио је да међународни интервенционизам ништа није дао БиХ, те да је овој земљи потребан миран разлаз и нови договор, без високог представника.

Додик је поновио да је Република Српска незадовољна државом БиХ и, како је рекао, „већ смо у фази чекања да се она распадне“.

Сергеј Лавров на министарском састаку у СБ УН - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2021
Русија једним потезом може да стопира именовање новог високог представника у БиХ

„Наравно, мислимо да то треба да се деси на миран начин“, рекао је Додик, који сматра да је међународни интервенционизам „само закључао проблеме, јер ништа од онога што су урадили странци не функционише“, пренео је Танјуг.

Према његовим речима, о променама у БиХ могу одлучивати само Република Српска и ФБиХ као ентитети и нико више, никакав високи представник.

Управо због тога, казао је, БиХ је доведена пред колапс.

„Предлажем миран разлаз и нови договор у БиХ, без икаквог новог високог представника који треба да дође са сновима пропалим 100 пута до сада, а нама су предочени пре 20, 30 година како треба да се направи мултиетничка држава“, рекао је Додик у Лакташима, пренела је Срна.

Подсетио је да је канцеларка земље из које се помиње да би могао да буде нови високи представник пре неколико година рекла да је концепт мултиетничности у БиХ мртав.

Зато је важно, истакао је, што је Народна скупштина Републике Српске донела одлуку да високи представник БиХ не треба, већ да треба да буде укинут.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала