Еколошка катастрофа надомак Београда: Бачено на стотине мртвих свиња /фото/

CC0 / Pixabay / Свиња
Свиња - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2021
Пратите нас
Још једна еколошка катастрофа прети с леве обале Дунава. Удружење „Еко-Панчевачки рит“ пријавило је надлежнима да је на око километар од Ковилова, недалеко од индустријске фарме, истоварено неколико стотина угинулих свиња.

Инспекција је излазила на терен, али засада животињски отпад није отклоњен, већ је према сазнањима овог удружења, власнику фарме неко дојавио, па је у међувремену, депонија затрпана земљом, објавио је Мондо.

Да расте депонија са угинулим свињама, чланови „Еко-Панчевачког рита“ обавестили су инспекцију почетком марта. Ипак, приликом прве посете, према њиховим речима, инспектори нису успели да пронађу депонију, па су тражили њихову асистенцију.

„На око 3 километра од Борче, непун километар од Ковилова, мање од четири километра од Падинске Скеле, око седам километара од Земуна, близу 10 километара од центра Београда, грађани су нам пријавили дивљу депонију угинулих свиња код фарме свиња Визељ“, стоји у обавештењу овог удружења које је приложило и фотографије:

Како се наводи у одговору које је ово удружење добило после инспекцијског надзора ветеринарске инспекције, затечен је комунални отпад, па надлежност мора да буде пренета даље.

„Инспекција је обавила надзор и у широј околини нису затекли лешеве свиња. Инспекција је надзор поновила са лицем које је пријавило да је фирма која се бави узгојем свиња, од угинулих животиња направила депонију и том приликом затекла хумке земљишта велике површине као комуналног отпада. Поступајући у оквиру своје надлежности ова инспекција је утврдила да се пријава односи на повреду прописа које надзиру друге инспекције“, наводи се у одговору Ветеринарске инспекције Удружењу.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала