Лајовић папрено платио казну у Мајамију

© REUTERS / Geoff Burke/USA TODAY SportsДушан Лајовић на Мастерсу у Мајамију
Душан Лајовић на Мастерсу у Мајамију - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2021
Пратите нас
Српски тенисер Душан Лајовић завршио је учешће у шеснаестини финала Мастерса у Мајамију, пошто је од њега са 2-1 у сетовима био бољи Американац Френсис Тијафо.

Тијафо је дошао до победе после два часа борбе и преокрета, по сетовима – 1:6, 7:5, 6:3.

Американцу је ово била друга победа у три меча са Србином, а уједно и трећа у низу у Мајамију до које је дошао након што је изгубио први сет.

Лајовић, тренутно 26. тенисер света, је наставио да пружа лоше резултате, па у последњих девет мечева има само три победе.

Српски тенисер је први сет решио у своју корист за само 29 минута, те се тада није могао ни наслутити преокрет који се спрема.

Душан је могао да реши питање победника на 4:4 у другом сету, када је имао две везане брејк лопте, баш као и два гема касније, када је имао још две идентичне шансе.

Тениска репрезентација Русије по освајању АТП купа 2021. - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2021
Ђоковић, Надал и Руси – и нико више

Четири пропуштене брејк лопте скупо су коштале Србина, пошто су, како се испоставило, биле последње које је видео у Мајамију ове године.

Тијафо је папрено казнио ривала и направио брејк за 7:5, а онда заслужено направио још један брејк у трећем сету и рутински привео меч крају.

Његов противник у осмини финала Мајамија биће други тенисер планете Данил Медведев, који је уз доста муке савладао Аустралијанца Алексеја Попирина (7:6, 6:7, 6:4).

Лајовић је имао добру прилику да се поново састане са Русом којег је, подсетимо, недавно победио на турниру у Ротердаму.

​► Чувени тренер отписао Ђоковића са Ролан Гароса

Србин преокретом покорио Задар, освојио трећу титулу у каријери /видео/

Новак се огласио после скандала и послао јасну поруку Роџеру и Рафи

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала