Федерерова ароганција – шта су за њега „неке недођије“?

© REUTERS / THOMAS PETERРоџер Федерер
Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2021
Пратите нас
Роџер Федерер, један од најбољих тенисера свих времена, највише је профитирао из прошлогодишње кризе, није играо, решио је здравствене проблеме, остао је у врху АТП листе, али и једнако арогантан као раније.
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2021
Федерер је највећи губитник – икада!

Одлука АТП да замрзне бодове током прошле сезоне, осакаћене пандемијом вируса корона, оставила је Федерера у трци за врх листе, иако он није наступао више од годину дана.

Такав исход је назван и „Федереровим системом“, али се Швајцарац не осврће превише на то, већ поставља нове захтеве.

Иако би, да је изгубио бодове које није могао да брани због одсуства, био на далеко нижем месту, Федерер то не прихвата, већ себе и даље сматра спремним да се бори на највећим турнирима.

То није спорно, али је изјава о мањим турнирима, на којима бројни играчи, који нису имали његове погодности, покушавају да зараде у тешким околностима и остану конкурентни – више него неколегијална.

„Желим да освајам највеће титуле и побеђујем најбоље тенисере на свету. Не враћам се да бих играо друго коло на турнирима усред неке недођије. Имам осећај да знам шта је потребно да дођем до успеха. То је део мог сна и све је логично", рекао је Федерер.

Велики турнири јесу највећи изазови и прилика за одмеравање снага највећих, али је поента и у промоцији спорта, што је, на пример, Новак Ђоковић радио прошлог лета организовањем Адрија тура, а то ће урадити и ове године, учешћем на повратничком Сербија опену. 

Федерер нема у плану да се бави ничим другим до својом каријером, о којој је такође говорио. 

„Процес тренинга је напоран, али ја не причам много о томе. Надам се да људи схватају колико напорно тренирам, иначе не бих стигао у каријери тако далеко. Никада нисам имао тако дугу паузу што се тиче турнира као што је било 2020. због операције колена. Неактивност ми тешко пада", додао је Роџер.

Швајцарац је причао и о томе како се носи са психолошким изазовима победе и пораза, покушао је да пружи објашњење, али није извесно да је оно што је рекао тачно, имајући у виду како се понашао у моментима када је био подређен, попут финала Вимблдона 2019. године против Ђоковића. 

"Понекад једноставно прихватим да је противник био бољи. Да није, понашао бих се другачије. Моја је грешка што сам изгубио, следећи пут бићу бољи. Не би требало да паничите када изгубите. То је врло важно. У супротном, почећете све да доводите у питање. Питамо се после тога да ли смо још вредни свега. Онда себи можемо да кажемо и то да смо изгубили што је наша жена носила наранџасти шешир и не сме поново да га носи. Можете стварно да претерате и полудите од свега тога", закључио је Федерер.

О томе како се Федерер односи према остатку тениског света недавно је за Спутњик спорт говорио Срђан Ђоковић, отац најбољег тенисера света.

► Руса се сви плаше, па чак и спонзори

► Србин преокретом покорио Задар, освојио трећу титулу у каријери /видео/

► Ратник Медведев није могао да хода, али је „сломио“ ривала /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала