Огласио се судија којег слави Србија – због Роналда је направио нову грешку!

© AP Photo / Darko VojinovicДани Макели
Дани Макели - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2021
Пратите нас
Не стишава се бура око „фантомског гола“ Кристијана Роналда у Београду у ремију Србије и Португалије (2:2), а сада се огласио и главни арбитар Дани Макели. Иако ФИФА правила строго налажу да арбитри не смеју да коментаришу сопствене одлуке, Макели је то прекршио због Кристијана којег је избацио из такта и натерао га да баци капитенску траку.

Невероватно срећу имали су „орлови“, с обзиром на то да холандски судија Дани Макели није показао на центар пошто је Кристијано Роналдо матирао Марка Дмитровића, а Стефан Митровић за делић секунде закаснио с реакцијом да избаци лопту пре него што је читавим обимом прешла гол-линију.

Роналдо је беснео, покушавао је да покаже Мекелију и линијском судији да је у питању чист гол, али није вредело.

Арбитри су остали доследни својој одлуци, иако нису били у праву. Једноставно, нису добро видели, грешка је начињена и нема назад.

​После тога Роналдо је бацио траку са руке и демонстративно напустио траву Маракане, а селектор Португалије Фернандо Сантош је српским медијима на конференцији за штампу после меча открио да му се судија Макели извинио због грубе грешке, која би могла скупо да кошта његов тим на путу до Катара 2022. године. 

Стефан Митровић гол - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2021
У реду, лопта је прешла, али — преко чега су Срби све прешли? /видео/

Ретко се дешава да судије коментаришу сопствене одлуке, што не чуди јер је то најстрожије забрањено према протоколу ФИФА, али је Макели направио још једну грешку, прекршивши то правило...

„Због политике ФИФА, све што могу да кажем је да сам се извинио селектору Фернанду Сантошу и репрезентацији Португалије због свега што се десило“, поручио је Мекели за португалску „А Болу“ и додао:

„Као судијски тим увек радимо да донесмо добре одлуке и не волимо кад се овакве ствари десе“. 

Макели се огласио јер је вероватно свестан да га очекује ригорозна казна и да би врло лако једно време могао да буде скинут са листе елитних судија, пошто су такве грешке недопустиве на највишем нивоу такмичења под окриљем УЕФА и ФИФА.

О судијским грешама, претежно у српским лигама, недавно је говорио Немања Матић у емисији „Миљанов корнер“.

► Вратио се пенал против Швајцарске... Браво, Србијо, хвала судијо!

► Пикси шмекерски одговорио Португалцима на питање о „фантомском голу“

► Пикси открио за Спутњик ко мења Миленковића, и како се стиже до Катара

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала