У Словенији ступилe на снагу пооштренe мере на граници

© AFP 2023 / Jure MakovecСловеначки полицијац
Словеначки полицијац  - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2021
Пратите нас
Пооштрена ограничења на словеначким границама ступила су на снагу данас пре 11-дневног закључавања које почиње 1. априла.

Затварање неких граничних прелаза већ ствара проблеме Словенцима који свакодневно прелазе границу, пренела је СТА.

Осим веома малог броја изузетих, забрањена су путовања у све земље које су означене као црвене на листи, а на списку су сви суседи Словеније, и обавезан је 10-дневни карантин по уласку из таквих земаља.

Сви путници из земаља са црвене листе мораће у карантин уколико не покажу ПЦР тест урађен у ЕУ или некој од држава шенгенске зоне у последњих 48 сати.

Сертификат о имунизацији вакцинама "Фајзер-Бионтек", "Модерне" или "Астра зенеке" или доказ да је особа имала ковид 19 у последњих шест месеци, такође, је довољан, под условом да је издат у земљи ЕУ или у шенгенској зони.

У Словенију без обавезног карантина или тестирања могу ући међународни превозници, превозници који напуштају земљу или улазе у њу на највише осам сати, особе у транзиту, дипломате и деца до 13 година која свакодневно путују у школу и њихови возачи.

Без карантина, али са брзим или ПЦР тестом који није стар више од седам дана, у Словенију могу ући лица која свакодневно прелазе границу, особе старије од 13 година које прелазе границу да би ишле у школу и њихови возачи, власници земљишта са обе стране границе и особе које одлазе на хитна путовања, пренео је Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала