Ако се неко разболи на летовању, Грци ће сносити трошкове лечења

© pixabayЗакинтос
Закинтос - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2021
Пратите нас
Министарка туризма Татјана Матић казала је гостујући на ТВ Прва да ће трошкови лечења бити бесплатни за грађане који се заразе у Грчкој, додавши да је то нагласио грчки министар туризма.

„Налазимо се у групи од само 5 земаља на свету, са којим су договор постигли. Ту су и Уједињени Арапски Емирати, Велика Британија, САД и Израел. Када причамо о Србији, кључна ствар поверења је била имунизација и добра вакцинација. Наши грчки пријатељи су нам честитали на томе“, казала је министарка.

Како истиче, много је и економских разлога, а не само да путујемо на море. Од 14. маја Грчка је најавила сигурно отварање граница, а од Ускрса ће имати пилот-пројекат где ће полако пуштати туристе, а касније ће преко Бугарске отворити границу.

Вакцинисани смо, то је најважнија ствар. Преговарали смо и о признавању дигиталних сертификата. Ми имамо не само успешну вакцинацију, већ и добре електронске сертификате, ми смо усклађени са Грчком и можемо да се надамо признавању. То ће свим грађанима који су вакцинисани омогућити пролазак на граници 'брзом линијом'. Биће у питању кју-ар код“, истиче Матићева.

Она је истакла и да је грчки министар најавио да ће трошкови лечења бити бесплатни за све грађане који се тамо разболе.

„Они ће све у сектору туризма вакцинисати, наше министарство је такође покренуло такву акцију од следеће недеље. Ако желимо да нормално путујемо, дружимо се, ми морамо да се вакцинишемо“, казала је Матићева, преноси Б 92.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала