Да ли сте спремни за Пиксијев нови „дриблинг“?

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICДраган Стојковић Пикси, селектор фудбалера Србије
Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалера Србије - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2021
Пратите нас
Све је спремно за окршај Србије и Азербејџана (уторак, 18 часова), а свима који су пратили две досадашње утакмице под командом новог селектора Драгана Стојковића, јасно је да ће Пикси поново извести својеврсни „дриблинг“, када је у питању стартних 11 у Бакуу.

Драган Стојковић је у уводне две квалификационе утакмице са Републиком Ирском (3:2) и Португалијом (2:2) испробао чак 20 фудбалера!

Многи ће рећи да је то претерано, али ће се преварити! Зашто? Зато што је нови селектор желео да избегне повреде, умор, желео је да види чиме располаже на путу ка циљу свих циљева - одласку на Светско првенство у Катару наредне године.

И досад је Пикси и те како погађао с изменама! Правио их је у правом тренутку, а што је још важније, играчи који су улазили у игру били су „свежа крв" до тог тренутка посрнулим „орловима“.

Александар Митровић који је ушао против „жилавих“ Ираца одужио се селектору на поверењу с два брзинска гола, док је резервиста Немања Радоњић против Португалије поверење оправдао с две асистенције.

Две утакмице и две различите поставе Србије, као и два лица Србије у четири полувремена. Е, па свима би требало да буде јасно да је Драган Стојковић спремио ново изненађење у виду стартних 11 у Бакуу.

​Логичним посматрањем ствари које су се издешавале на терену против Роналда и осталих звезда, јасно је да би промена требало да уследи од самог почетка - од гола, тачније голмана.

Марко Дмитровић је несумњиво квалитетан чувар мреже и одавно је прерастао Еибар, те ће по свој прилици према писању шпанских медија каријеру наставити у Севиљи, али су четири лопте иза његових леђа и неспретна реакција код „фантомског гола“ Кристијана Роналда, биле очигледан знак селектору да би требало да га одмори и пружи шансу Предрагу Рајковићу.

Голман Ремса поседује такође огроман квалитет и сада је прави тренутак да му селектор укаже поверење, а на Рајковићу је да га оправда.

Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2021
Из Бакуа за Спутњик: Пиксијева Србија је топ — само да не потценимо Азербејџан, у томе смо шампиони

Што се одбране тиче, ту су такође неминовне промене које су проузроковане црвеним картоном Николе Миленковића, у самом финишу сусрета с Португалијом.

Милош Вељковић из Вердера напустио је национални тим због лакше повреде, па се као једина опција намеће Урош Спајић. У случају да Србија против Азербејџана буде заиграла, као и у досадашња два меча, са тројицом позади, то би требало овако да изгледа: Страхиња Павловић - Стефан Митровић - Урош Спајић.

Два централна везна очекује се да буду Немања Максимовић и Немања Гудељ, док би по левој и десној страни требало поново да „шпартају“ Филип Костић и Дарко Лазовић. Практично у срцу тима не очекују се промене, али и то треба узети с резервом. 

​Ипак, тешко да неће бити без рокада у најофанзивнијем делу српске репрезентације. Душан Тадић, капитен и лидер ове генерације, има „зацементирано“ место код селектора, а очекује се да му овога пута друштво праве рекордер Александар Митровић, док је мистерија други шпиц.

Велика је вероватноћа да Душан Влаховић, стрелац изједначујућег гола против Ирске који је био стартер и против Португалије, овога пута неће почети, већ би предност требало да добију Филип Ђуричић или Лука Јовић.

​Постоји могућност да Стојковић управо у дуелу са „азерима“ пусти од првог минута нападача Реал Мадрида, на позајмици у Ајнтрахту, да покаже да (ли) му је место на терену.

У случају да се то не догоди од старта, већ да почне десетка Сасуола, јасно је да ће Јовић вребати шансу са клупе.

У сваком случају формација Србије у Бакуу против Азербејџана (уторак 18 часова) требало би овако да изгледа: Рајковић - Павловић, С. Митровић, Спајић - Лазовић, Гудељ, Максимовић, Костић - Тадић - Ђуричић (Јовић), А. Митровић. 

Најважније је да „орлови“ прикажу борбеност и игру као у окршајима са Ирском и Португалијом, у том случају три бода не би смела да буду доведена у питање.

► Роналдова капитенска трака на аукцији за Гаврилову победу!

► Српски фудбалски ратник – срушио је „велику Албанију“ и спасао Србију пораза који би је скупо коштао

► Бог, лопта и Србија — све што треба једном дечаку из народа да заплаче од среће

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала