Инспекција у Падинској скели није пронашла лешеве свиња

© Sputnik / Дмитриј Коробејников / Уђи у базу фотографијаСвиње
Свиње - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Ветеринарска инспекција Града Београда по пријави да се у Падинској скели појавио отпад са лешевима свиња изашла је на терен и установила да лешева нема, а испитала је и фарму на коју се пријава односи и утврдила да она послује у складу са прописима.

То је за Танјуг изјавио директор ветеринарске инспекције Београда Душан Љуштина и казао да је на месту на који се односи пријава инспекција затекла хумке и комунални отпад, али не лешеве свиња.

Ако су, каже, и постојали лешеви, они су сада затрпани, а Ветеринарска инспекција је на том месту извршила дезинфекцију, дезинсекцију и дератизацију.

Истиче да на том месту не постоји еколошка катастрофа, као што кажу поједина еколошка удружења и додаје да би већа штета била када би се сада земљиште откопало.

Да ли је на том простору неко бацио лешеве свиња није, каже Љуштина, на Ветеринарској инспекцији да установи, већ на Секретаријату Града Београда за инспекцијске послове и Санитарној инспекцији.

„Ми ћемо у оквиру наше надлежности да поднесемо пријаву против НН извршиоца и проследили смо и на основу Закона о инспекцијом надзору и на основу Закон о управном поступку надлежним службама да поступе из оквира из својих надлежности“, рекао је Љуштина.

Испричао је да је Ветеринарска инспекција о појави лешева свиња примила пријаву од Удружења групе грађана „Екозелена“ из Панчева и примила је прослеђену пријаву од Санитарне инспекције и Министарства здравља.

„По пријему пријаве изашли смо на терен и урадили контролу у објекту фарме свиња на коју се односила пријава“, наводи Љуштина.

Истиче да су инспектори урадили детаљну контролу и утврдили су да се на фарми налази 700 товљеника, да се у оквиру фарме налази посебан објекат у ком се смештају угинуле животиње и да се из тог објекта отпремају у кафилерију у Ћуприји.

Љуштина додаје да је одговорно лице те фарме дало инспекцији на увид потврду о отпремању одређене количине лешева у кафилерију и да је једна потврда износила 3.620 килограма.

„Никакви лешеви нису затечени у оквиру фарме, тако да су инспектори направили записник, одговорно лице је дало изјаву да оно не зна о каквим се лешевима ради нити да су то лешеви свиња из њиховог објекта“, навео је Љуштина.

Како лешеве нису пронашли, инспектори су обавестили подносиоца пријаве и замолили су га да заједно са инспекторима покажу где се отпад лешева налази.

„Лешева на том простору није било, простор се налази између фарме и водног канала, а ту су се могле назирати хумке и комунални отпад, о чему имамо и фотографије“, рекао је Љуштина.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала