Србија на крилима бриљантног Митровића славила у Бакуу!

© REUTERS / AZIZ KARIMOVСрпски фудбалери славе победу против Азербејџана
Српски фудбалери славе победу против Азербејџана - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2021
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије победила је Азербејџан 2:1 у трећем колу квалификација за Светско првенство у Катару 2022. године.

Србију је до другог тријумфа у два меча предводио сјајни Александар Митровић са два гола. Најбољи стрелац у историји српског сениорског тима постигао је једине голове и најзаслужнији је за нова три бода.

Фудбалери Србије прослављају гол Александра Митровића против Азербејџана - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2021
Орлови корак ближе Светском првенству!

„Орлови“ први круг квалификација завршили су са две победе и једним нерешеним резултатом, те са седам бодова чекају други круг који је на програму у септембру ове године.

Изабраници Драгана Стојковића Пиксија добро су отворили утакмицу и већ у седмом минуту запретили су преко Милинковић-Савића. Шутирао је главом, али му је ударац блокиран.

Четири минута касније запретили су и Азери, а у 16. минуту „орлови“ су дошли до предности. Душан Тадић одлично се заградио и послао лопту ка Митровићу.

Српски нападач из првог контакта створио је предност, а потом је ударцем у даљи угао савладао голмана Магомедалиева.

Србија је на време дошла до предности и у наставку дуела контролисала је ритам утакмице. Средином полувремена опао је ритам, те су домаћи фудбалери то искористили да запрете.

Спајић и Павловић су погрешили, а Ал Горбани је снажним ударцем ставио на муке Рајковића који је некако успео да одбрани и скрене лопту у корнер.

До краја полувремена није било много прилика, запретили су Тадић и Митровић, али голман Азера није имао већих проблема и резултат је остао 1:0.

На старту другог периода игре Александар Митровић пробао је два пута главом, али најбољу шансу, у 48. минуту, имао је Нуриев. Погрешила је наша одбрана, нападач Азера имао је одличну прилику, али је погодио спољни део мреже.

Није изгледала Србија најбоље, сви су се плашили да случајно не примимо гол и то се на крају десило. Костић је био неопрезан, оборио је играча Азербејџана и арбитар је показао на белу тачку.

Био је ово шок за фудбалере, те је Пикси морао да реагује и направи измене. Живковић и Грујић заменили су Костића и Максимовића, а потом је и Јовић ушао уместо Тадића.

„Орлови“ су нападали, Митровић је у 75. минуту имао стопостотну шансу, али голман му је одбранио ударац, те се резултат није променио.

Из наизглед не тако опасне ситуације, српски фудбалери успели су да поново дођу до предности. Милинковић-Савић пронашао је Митровића који је из колена, левом ногом, савладао голмана.

Много се лакше дисало после овог гола и на срећу изабраници Драгана Стојковића Пиксија привели су утакмицу, те дошли до нова три бода.

Србија је, чини се, извукла максимум из три утакмице, а Пикси је „положио“ – репрезентација игра сјајан фудбал и сви једва чекају наредну утакмицу.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Доктор за голове – Александар Митровић! /видео/

Орлови корак ближе Светском првенству!

Вечерас на Спутњику: Специјални „Миљанов корнер“ са Радетом Богдановићем

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала