Специјални „Миљанов корнер“ са Радетом Богдановићем – јуриш Пиксијевих „орлова“ на Катар

© Sputnik / Depositphotos // kostyuchenkoМиљанов корнер
Миљанов корнер - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2021
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије завршила је први круг квалификација за Мундијал у Катару, а о томе су у специјалном издању емисије „Спутњик спорт-Миљанов корнер“ са аутором Миљаном Милићевићем разговарали Раде Богдановић и уредник спортске редакције Спутњика Спасоје Веселиновић, на таласима радија Студио Б и нашем Јутјуб каналу.

Српски репрезентативни фудбал се нашао у незавидној ситуацији након неуспеха у квалификацијама и баражу Лиге нација за Европско првенство, а у поход на Мундијал кренуо је са новим селектором и председником савеза у оставци.

Фудбалери Србије прослављају гол Александра Митровића против Азербејџана - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2021
Орлови корак ближе Светском првенству!

Драган Стојковић Пикси, један од најбољих српских фудбалера свих времена, преузео је селекторску функцију и најавио промену идеологије.

Пикси је кроз године тренерског стажа у Кини и Јапану изградио свој стил офанзивног фудбала, што је, бар у првим мечевима на клупи Србије, успео да пренесе на своје изабранике.

Последица нападачке оријентације су и несигурности у одбрани, што је било евидентно у мечевима са Републиком Ирском, Португалијом и Азербејџаном али, важније од тога, тим није изгубио самопоуздање и успевао је да се врати из дефицита.

Како је дошло до промена, где је кључ свега, колико је Пиксијева идеја иновативна за наше просторе, како одржати ниво такмичарског морала и да ли је Катар ближе него икада, теме су за Миљанов корнер, који можете пратити на радију Студио Б и нашем Јутјуб каналу.

Спутњик спорт – Миљанов корнер: Немања Матић никад искреније о муљу у српском фудбалу /видео/

Матић за Спутњик: Видић мора да има подршку државе, да га сутра не би јурили криминалци /видео/

О овоме је говорио Немања Матић ─ „ако има ко да види“ /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала