Ђерлек: Хајде да следимо пример Израела

© Tanjug / RADE PRELICМирсад Ђерлек
Мирсад Ђерлек - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2021
Пратите нас
Државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек изјавио је вечерас да је прву дозу вакцине против корона вируса примило 1.435.000 грађана Србије, а другу 1.017.000 и најавио да се од уторка поред 11 градова у којима је могућа вакцинација без претходног заказивања, отварају пунктови у још најмање 50 градова.

„Имунизовано је око 651.000. Настављамо са брзом имунизацијом. Људи, морате да схватите да је спас за излазак из ове ситуације брза вакцинација“, каже Ђерлек за РТС.

Он је апеловао да грађани не чекају и да се вакцинишу, јер је, наводи, само брза и масовна вакцинација излаз из ове ситуације.

„Желимо да стигнемо до најудаљенијих места у Србији, до руралних подручја. Обилазећи терен приметили смо да људи имају више разлога због којих се нису пријавили е-Управи. Морамо им прићи и помоћи да се што више имунизују. Хајде да следимо пример Израела, чији су се грађани вратили у нормалан живот. Ако желимо да се вратимо нормалном животу немамо времена да чекамо, колико сутра, једини спас је брза и масовна имунизација“, нагласио је Ђерлек.

Имаћемо, каже, у априлу милионске дозе вакцина.

„Проблем је само до нас. Биће велике дозе и 'Синофарма' и 'Спутњика' и 'Фајзера' и из Ковакса. Биће за сваког ко жели да се вакцинише. Чак и за оне који нису позвани преко е-Управе. Идите на све пунктове, немојте чекати да будете позвани, примиће вас. Битне су брзина и масовност. Немојмо да чекамо ако желимо да летос идемо на одмор и да се вратимо нормалном животу“, поручио је Ђерлек, преноси РТС.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала