У Летонији блокиран приступ руском порталу „РТ“

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Уђи у базу фотографијаРТ
РТ - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2021
Пратите нас
Летонија затвара приступ руској верзији сајта „РТ“ у складу са прошлогодишњом одлуком Републичког националног савета за електронске медије који је забранио реемитовање седам телевизијских канала „Раша тудеј“ у земљи, преноси Спутњик и додаје да је ово први такав случај.

„Летонија је почела да блокира руске ТВ канале на интернету. Летонски провајдери затварају приступ сајту @rt_russian. Разлог блокирања сајта је кршење економских санкција Европске уније“, наведено је у саопштењу агенције.

Спутњик додаје да је у питању први случај када су провајдери приморани не само да блокирају емитовање телевизије, већ и приступ сајту на којем становник Летоније може да добије приступ садржају који му је забрањен.

Ако се прати логика летонског регулатора, након руске верзије сајта „РТ“ биће блокирани портали „ВГТРК“, „Првог канала“ и других телевизијских компанија забрањених у земљи, закључује агенција.

У децембру прошле године у Летонији је блокирано реемитовање седам канала групе РТ, затворен је „Први балтички канал“, а 3. децембра Служба државне безбедности Летоније је привела седам запослених на порталима Спутњик Летонија и „Балтњуз“.

С тим у вези 24. децембра 2020. године посланици Државне думе Русије обратили су се парламентима европских држава са позивом да осуде поступке Летоније која грубо крши међународне обавезе о поштовању слободе говора, о подржавању слободног рада медија и о супротстављању коришћењу цензуре и насилних метода као инструмената за политичку борбу и информациону конфронтацију.

Прочитајте још:

 

 

 

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала