Херој нације – ватрогасац са Косова и Метохије

© Фото : Скриншот/ Твитер/ Гјилфи Сигурдсон Ђорђе Вукићевић, ватрогасац са КиМ
Ђорђе Вукићевић, ватрогасац са КиМ - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2021
Пратите нас
Ђорђе Вукићевић, ватрогасац са Косова и Метохије, човек је који је покупио капитенску траку Кристијана Роналда након меча квалификација за Светско првенство између репрезентација Србије и Португалије. Он је траку предао као донацију хуманитарној аукцији за лечење шестомесечног Гаврила Ђурђевића који болује од спиналне мишићне атрофије тип 1.

Вукићевић, пореклом из Лепосавића, ради у Београду као ватрогасац, и након неспортског понашања најбољег фудбалера Португалије јер му није признат гол за победу против репрезентације Србије, први дошао до његове капитенске траке.

Младић је одмах одлучио да траку донира хуманитарној организацији „Заједно за живот“ како би се прикупила средства за лечење дечака из Крагујевца који болује од ретке, али прогресивне болести за чије је лечење неопходно 2,5 милиона евра.

Подсетимо, овај хумани чин Вукићевића испраћен је скандалозним понашањем појединаца који су се у шали надметали ко ће више да понуди за Роналдову траку, а да притом нису желели да озбиљно помогну.

Ипак, одмах су реаговали људи људи из Фондације „Заједно за живот“, баснословне понуде су обрисане и тренутно највиша валидна сума је шест милиона динара, тачније око 50 хиљада евра.

Гаврило Вукићевић је са пет месеци старости примио прву терапију за ову опаку болест која је доступна у Србији (Спинраза), али не и довољна. На срећу, однедавно постоји одобрена генска терапија најскупљим леком на свету - Золгенсма, која је дала шансу и другим малишанима да безбрижно одрастају. 

Гаврилу може да се помогне и на следећи начин:

Слањем СМС поруке: Упишимо 973 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман973 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000000844014-95

Уплатом на девизни рачун: 160600000084402853

ИБАН: РС35160600000084402853

СWИФТ/БИЦ: ДБДБРСБГ

Мала Миња Матић стигла у Лос Анђелес по своју шансу за излечење

Сакупљен новац за малу Софију: Ђоковић финансира и приватан лет до САД

За Софијин први корак: Сјајан гест продавца лубеница одушевио Србију /фото/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала