Кокошков и Гудурић направили чудо у Истанбулу

© AP Photo / Alvaro BarrientosМарко Гудурић
Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2021
Пратите нас
Кошаркаши Фенербахчеа су победом над Бајерном (77:68) обезбедили место у плеј-офу Евролиге. Након лошег старта сезоне и чак 10 од укупних 12 пораза у европском такмичењу, са повратком Марка Гудурића у Истанбул екипа Игора Кокошкова направила је чудо и осигурала место у „осам величанствених“.

Два кола пре завршетка регуларног дела сезоне, тим из Истанбула побољшао је свој скор на 20/12, док је екипа Андрее Тринкијерија и даље у топ 8, али уз 19 победа и 13 пораза нема сигурно место, те ће Владимир Лучић и другови морати још да се потруде како би Бајерн послали у плеј-оф.

Нандо де Коло је са 21 поеном и шест асистенција водио Фенер у победи над Бајерном, а пратили су га Марко Гудурић са 18 поена и Јан Весели са 15.

Чех који је постигао кључну тројку за 70:58 три минута пред крај меча, рекао је да је много играча Фенербахчеа одиграло сјајну утакмицу.

„Ово је тимска победа, и веома сам срећан због тога. Након старта који смо имали, нисам мислио да је могуће, али ипак смо преокренули и успели да се пласирамо у плеј-оф“, рекао је Весели.

Тим из Истанбула у последњих 17 утакмица има само два пораза, а подсетимо да је победнички низ жуто-црних започет са повратком Марка Гудурића из НБА лиге.

„Ово је велика победа. Технички део утакмице, нисам чак ни проверио статистику, мање је битан. Најважнији је резултат против веома незгодног противника, психолошки и физички су јаки, играју са пуно самопоуздања“, рекао је Кокошков по завршетку меча.

Након утакмице српски репрезентативац Марко Гудурић, посветио је победу својој недавно преминулој баби.

„Боже ме сачувај“ – симпатична реакција Јокића на лапсус /видео/

Најбоља утакмица Богдановића у дресу Атланте /видео/

Са једне стране Тео и Пефи, а са друге Воја – Стојановић у славном италијанском клубу

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала