Из Русије је отишао због новца, исти тражи и од Новака – али не би са њим у „рат“

© AP Photo / Lynne SladkyРуско-казахстански тенисер Александар Бублик
Руско-казахстански тенисер Александар Бублик - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2021
Пратите нас
Александар Бублик, контроверзни руски тенисер који игра под заставом Казахстана, поново је у први план ставио новац, након што су га новинари питали шта мисли о Савету тенисера, на чијем је челу Новак Ђоковић, а које је независно тело од АТП-а.

АТП има свој Савет тенисера, али Ђоковић је прошле године, заједно са Васеком Поспишилом, одлучио да оснује нову заједницу тенисера, ПТПА, која је независна од АТП и која се искључиво бори за боље услове играча на Туру.

Незадовољни начином на који се АТП односи према тенисерима, српски и канадски тенисер изазвали су буру када су изашли са новим планом и велики број играча прикључио се њиховом Савету.

Тензије и даље постоје, на Мастерсу у Мајамију ствари су поново ескалирале када је Поспишил имао блажи нервни слом на мечу са Мекензијем Мекдоналдом, огласио се и Новак Ђоковић, а свој суд дао је и Бублик.

„Погледао сам видео на ком је Васек (Поспишил) покушао да тужи АТП или уради шта већ... Ја нисам са ПТПА“, рекао је Бублик и додао:

„Уживам у успеху који остварујем. Наравно, ако Новак успе да издејствује више новца, рећи ћу хвала. Али не желим да се борим за то. На крају дана, АТП је тај који нас храни и не желим да идем против њих јер не видим за шта Новак или Васек могу да их туже“.

Овакав став Бублика не чуди јер је и родну државу, Русију, напустио због новца и од 2016. наступа под заставом Казахстана, под изговором да су му дали много боље услове (читај новац).

„Да нема новца, престао бих да играм тенис. Још нисам зарадио довољно од тениса, да јесам одавно бих престао да се бавим овим спортом“, изјавио је једном приликом Бублик.

Поспишил је на дуелу са Мекдоналдом изразио незадовољство говорећи судији да је први човек АТП викао на њега на састанку тенисера јер покушава да, заједно са Новаком, уједини све тенисере.

Васек је био веома узнемирен, а убрзо се огласио и Ђоковић који је стао у одбрану канадског колеге и још једном позвао тенисере да се држе заједно и да не буду противници једни другима, те овакав став Бублика не помаже уједињењу тенисера.

​ПТПА, како се зове нови Савет тенисера, оформљен је прошле године, пошто су дотадашњи председник Савета играча АТП и његов заменик, Ђоковић и Поспишил, одлучили да иступе из тог тела и да покушају да новом, независном организацијом утичу на АТП да обезбеди боље услове за играче, нарочито оне који имају мања основна примања и нижи ранг на АТП листи.

О Новаковим „донкихотовским“ напорима да побољша положај колега и помогне им, за Спутњик спорт је недавно говорио његов отац Срђан Ђоковић.

Новак се огласио после скандала и послао јасну поруку Роџеру и Рафи

Новаков „Санчо Панса“ упутио псовке првом човеку тениса: „Вриштао је на мене!“ /видео/

Зверев је преузео мегафон од Ђоковића: Срамота!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала