Канада својим санкција неће натерати грађане Крима да се врате у Украјину

© Sputnik / Игорь Руссак / Уђи у базу фотографијаБалон на коме пише Крим на прослави уједињења полуострва и Севастопоља са Русијом
Балон на коме пише Крим на прослави уједињења полуострва и Севастопоља са Русијом - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2021
Пратите нас
Русија ће одговорити на санкције Канаде, уведене Москви због Крима, изјавила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
„Све ово показује апсолутно, неку врсту, болесне тврдоглавости званичне Отаве у негирању објективне реалности. За то има рецепт: треба одустати од илузија да становнике Крима који су гласали за то да се врате у родну луку, можете натерати да одустану од свог историјског избора“, рекла је Захарова на брифингу.

По њеним речима, покушаји канадских власти да диктирају сувереним државама како да живе, какве вредности треба да изаберу, и чиме да се руководе, поткопавају репутацију саме Канаде, увлачећи је у конфронтацију са све већим бројем значајних међународних играча.

„Руска Федерација неће оставити без одговора испад Отаве. Он се тренутно спрема“, закључила је Захарова.

Канада је раније проширила ограничавајуће мере против Русије због Крима. Санкције су уведене против две особе и четири компаније из Русије и Украјине.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала