„Мајкрософт“ у тајности отворио центар за развој чипова у Израелу

© AP Photo / Ted S. WarrenЗграда компаније Мајкрософт
Зграда компаније Мајкрософт - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2021
Пратите нас
Амерички технолошки гигант „Мајкрософт“ у тајности је отворио центар за развој чипова у својој испостави у Израелу.

Нови центар проширује своје активности регрутујући нове инжењере за чипове. Пројекат је започет пре око годину и по дана, али његово постојање није до сада објављено, пише израелски „Харец“.

Чипови које ће у Израелу развијати „Мајкрософт“ намењени су убрзању мрежа у дата центрима, којима управља „Мајкрософтов“ клауд сервис „Азур“, наводи израелски лист.

Пре око годину и по дана, „Мајкрософт“ је отворио нове пословне просторије у Хаифи, са циљем развоја тих чипова. У новом одељењу запослени су инжењери за софтвер и хардвер који су раније радили у „Интелу“ ИБМ-у, „Еплу“ и „Броудкому“. Основни фокус новог одељења је умрежавање и складиштење података.

Према наводима „Хареца“ и друге високотехнолошке компаније повећале су инвестиције у производњу чипова у Израелу, који се тренутно сматра главним центром на пољу чипова уопште, те чипова намењених умрежавању.

Тако је Гугл у марту отворио нови центар за развој чипова у Израелу који ће водити Ури Франк, бивши високопозиционирани функционер „Интела“.

„Мајкрософт“, као и друге технолошке компаније попут „Епла“, Гугла, „Амазона“ и Фејсбука покушавају да развију своје чипове за фарме сервера и да престану да их набављају од других компанија, као што је „Интел“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала