Пикси није заборавио све батине које је Митровић истрпео због Србије /видео/

© REUTERS / AZIZ KARIMOVАлександар Митровић прославља први гол против Азербејџана на утакмици квалификација за СП у Катару
Александар Митровић прославља први гол против Азербејџана на утакмици квалификација за СП у Катару - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2021
Пратите нас
Пре нешто више од четири месеца Александар Митровић је дотакао дно своје фудбалске каријере, али не због општег утиска, него због личног доживљаја промашеног пенала у финалу баража за пласман на Европско првенство против Шкотске.

Неправда, велика неправда је што се то десило момку који је од 18. године у сениорском тиму Србије, нападачу који је носио на својим леђима цео тим и када нико није могао, постизао је голове и одржавао ватру српског фудбала.

Повукао се и у медијску илегалу, у свом Фуламу је пао у други план и тек неколико месеци касније је смогао снаге да јавно каже кроз шта је пролазио у претходном периоду.

​„Три ноћи нисам ока склопио. То је био најтежи тренутак у мојој каријери... Остао је горак укус у устима, али ако је неко морао да промаши и буде трагичар, нека се то догодило баш мени. Толико голова, прелепих тренутака и свега, а пао сам када је било најпотребније. Спремате се да будете јунак, да дате гол када је најважније, а догоди се супротно. Бог некада има друге планове за вас, а нови период ће ме ојачати. Отресао сам прашину, време је да се крене даље. Понављам, остаће тај горак укус и то искуство за цео живот.“, рекао је Митровић недавно за Спутњик спорт, у маниру великог човека.

Александар Митровић слави постизање поготка - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2021
Александар Митровић за Спутњик: Бог је имао друге планове, остаће ми горчина за цео живот

Селектор Драган Стојковић је за почетак квалификација за Светско првенство одлучио да скине притисак са Митровића, са клупе за резерве је велики голгетер почео утакмицу против Републике Ирске, али...

Жеља, воља, срце, знање, таленат – све се спојило у моменту када се нашао на терену и неколико минута касније постигао бриљантан погодак са више од двадесет метара удаљености, лобујући голмана.

Пикси је после те утакмице открио да је са Митровићем имао разговор по окупљању – разговор који је променио све.

„Имао сам један разговор један на један са Митровићем, пре два дана. Један отворен разговор смо имали, рекао сам му шта мислим. Не сме да размишља о прошлости, од тога се не живи. Имао је психолошки нокдаун, има проблеме у клубу, не игра седам утакмица па одигра 72 минута... Мој позив њему довољно говори о томе колико га ценим. Никада нисам имао сумњу у то да је играч високог квалитета који може да носи терет напада националног тима“, истакао је Стојковић.

Драган Стојковић - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2021
Пикси открио Спутњику: Имао сам један разговор са Митровићем

Митровић је против Ираца постигао још један гол, један и против Португалаца, којим је постао најбољи стрелац у историји српске репрезентације, а тај скор је повећао са два поготка у дуелу са Азербејџаном.

Све се вратило поштеном и добром момку из Смедерева, момку који је све постигао својим радом, о чему је за Спутњик спорт говорио његов некадашњи колега, бивши нападач убилачког голгетерског инстинкта – Раде Богдановић.

„Деведесет посто тог разговора између Пиксија и Митровића могу да осетим јер видим Митра сада. Пикси му је пришао као отац, сигурно му је рекао ’види сине, толико си голова дао за Србију, то се дешава, па промашио сам ја пенал на Светском првенству’. Пенал је такав, сви су га промашивали, али исто тако ако му је рекао да није заборавио на све његове голове, на све клизеће, постављене лактове, све батине које је добијао. Реално, Митар је и пао у форми у Фуламу после тог пенала, види се да је момак емотивац. Ја морам да кажем да више волим и њега са промашеним пеналом, него оне који су се сакрили да га не шутирају“, истакао је Богдановић.

Митровић је поново кормилар Србије на путу ка великом такмичењу, на једном Светском првенству, 2018. године у Русији, доживео је велику неправду у утакмици против Швајцарске, када судија Феликс Брих није досудио очигледан једанаестерац направљен над њим.

Сасвим је сигурно да сада има огроман мотив да се и то врати, пут до Катара и Мундијала 2022. године јесте тежак, али ако знамо кроз шта је све Митровић прошао у својој каријери, колико пута је отписиван и колико пута се враћао у најбољем светлу, извесно је да има мотивацију већу од свега да још једном понесе дрес Србије на великом такмичењу.

► Доктор за голове – Александар Митровић! /видео/

► Све је почело од Хрвата – исписане нове странице историје Србије! /видео/

► Луда глава је победила све демоне – каква два гола Александра Митровића! /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала