Путин и Алијев разговарали о Карабаху

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседници Азербејџана и Русије, Илхам Алијев и Владимир Путин на састанку у Москви
Председници Азербејџана и Русије, Илхам Алијев и Владимир Путин на састанку у Москви - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2021
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са председником Азербејџана Илхамом Алијевом о ситуацији у Нагорно-Карабаху, саопштила је прес-служба Кремља.
У саопштењу се истиче да је током разговора примећено да је ситуација у Нагорно-Карабаху генерално стабилна, а да се примирје строго поштује.

Крајем септембра 2020. године у Нагорно-Карабаху су настављена борбена дејства која су била наставак дуготрајног сукоба у којем је било жртава међу цивилним становништвом. Стране су неколико пута покушавале да закључе примирје, али је на крају успешан био трипартитни споразум постигнут у ноћи 10. новембра.

Уз посредовање Москве, Азербејџан и Јерменија су се договорили да у потпуности прекину ватру и размене заробљенике и тела погинулих. Јереван је такође предао Бакуу Келбаџарски, Лачински и Агдамски рејон. Осим тога, у региону су стационирани руски мировњаци.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала