Раде Богдановић о Коларову: Људи те чекају, а ти ставиш селектора у заблуду

© AP Photo / Matthias SchraderАлександар Коларов, српски фудбалер, током Светског првенства у Русији
Александар Коларов, српски фудбалер, током Светског првенства у Русији - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2021
Пратите нас
Раде Богдановић, некадашњи фудбалски репрезентативац Југославије, у разговору са новинарима Спутњика је изнео ставове о тренутној, али пређашњој ситуацији у екипи Србије.

Педесетогодишњак из Сарајева је у јавности познат по понекад контроверзним, али увек искреним ставовима о фудбалу и животу.

У специјалном издању Спутњикове емисије „Миљанов корнер“ говорио је и о проблемима са којима се репрезентација Србије суочавала у блиској прошлости.

Богдановић се присетио ситуације са Александром Коларовим, који је у новембру прошле године одбио да у „мечу деценије“ против Шкотске заигра за репрезентацију због ултиматума Антонија Контеа, његовог тренера у миланском Интеру.

„Ја сам једном рекао за Коларова, пошто ме је стварно изнервирао, зато што те чека публика поред телевизора, у кафићима, на стадиону, а ти мајсторе дођеш и ставиш у заблуду десет дана колико си био ту, селектора који прави одређену тактику уз тебе, јер си и капитен, и ти му онда пред утакмицу саопштиш да не можеш да играш“, рекао је Богдановић и додао:

„На толике милионе које си зарадио играјући фудбал, хиљаде квадрата си више у Београду подигао него Енергопројект – ти дођеш у ситуацију да не можеш да кажеш оном Контеу: 'Немој да ме зовеш више, хоћу да играм за своју државу'“.

Сукоб са прошлим селектором Љубишом Тумбаковићем имао је Лука Миливојевић, везни фудбалер и капитен Кристал Паласа.

Миливојевић је дигао буру у јавности због третмана који је доживео на Светском првенство у Русији 2018. године, а по доласку новог селектора Драгана Стојковића Пиксија је решио да заврши репрезентативну каријеру.

Богдановић је подсетио на то да је Тумбаковић током свог мандата морао да иде у Лондон, где Миливојевић живи, како би га „молио да се врати у репрезентацију“.

„Па, сине, ниси ти Редондо (чувени аргентински фудбалер прим. аут.). Па, не једеш ти лопту. Сви ми то знамо, гледамо утакмице и поштујемо његов лик и дело, али да те молимо... Да је Редондо, па је у реду“.

Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2021
Предаја – реч која за Србију не постоји

Некадашњи фудбалер, поред осталих, Атлетико Мадрида тврди да ће се функционисање у оквирима српског репрезентативног фудбала променити због доласка Пиксија, који је тренерску каријеру градио у Јапану и Кини.

„То је азијска култура, ја сам пет и по година провео у Азији – у Јужној Кореји и Јапану. Ја мислим да је то нешто најбоље што сам ја радио у фудбалу. Устајање у 7.15, 45 минута до доручка, нико те не проверава, али то разгибавање ујутру то је нешто најлепше што можеш да приуштиш свом организму, поготово кад си професионални фудбалер“.

Цео једноипочасовни разговор са Богдановићем можете да погледате на нашем Јутјуб каналу.

Избрисане лажне понуде за Роналдову траку: „Апелујемо на све, боримо се за живот бебе“

Косовар натерао Шпанца да каже – „Косово“ /видео/

Доктор за голове – Александар Митровић! /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала