Србија Северној Македонији донирала 40.000 доза вакцине Спутњик Ве

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаТерет са руском вакцином против вируса корона "Спутњик Ве" (Sputnik V)
Терет са руском вакцином против вируса корона Спутњик Ве  (Sputnik V)  - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2021
Пратите нас
Србија је Северној Македонији донирала укупно 40.000 доза вакцине Спутњик В, саопштила је данас влада у Скопљу.

Први контингент од 20.000 вакцина већ је стигао у Скопље, а преосталих 20.000 доза, како је саопштено, стићи ће "у наредном периоду".

​Вакцине су у Клиничком центру у Скопљу дочекали премијер Северне Македоније Зоран Заев и министар здравља Венко Филипче.

"Дозволите да поделим задовољство пристизањем друге донације Србије. Акт огромног пријатељства које долази стварно у много значајном тренутку за нас. Ради се о донацији од два пута по 20.000 Спутњик В (Sputnjik V)  вакцина које долазе у периоду који нам је важан да продужи континуитет масовне вакцинације", рекао је Заев новинарима.

У Северној Македонији јуче је почела масовна вакцинација са 24.000 доза вакцина Астра зенека које су стигле преко Ковакс система, и како је истакао Заев, ова донација Србије је драгоцена да се процес имунизације не би прекидао док не стигну наручене вакцине.

"Ових два пута по 20.000 вакцина су заиста драгоцене да можемо да продужимо процес вакцинације у континуитету, без икаквог застоја, док не стигну наше количине које су наручене преко Ковакса и у директним договорима са Кином, са Русијом и Фајзером", рекао је Заев.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала