Врх Црне Горе позван у Сребреницу

© Flickr / Steffen EmrichСребреница
Сребреница  - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2021
Пратите нас
Управни одбор Меморијалног центра Сребреница позвао је премијера Владе Црне Горе Здравка Кривокапића, потпредседника Дритана Абазовића и министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића да дођу у Сребреницу и упознају се са чињеницама о, како наводе, геноциду.

У саопштењу тог центра, које преносе сарајевски медији, наводи се да су последње изјаве премијера Кривокапића, потпредседника Абазовића и министра Лепосавића, којима се, како тврде, геноцид негира, релативизује или се релативизују друге изјаве о довођењу у питање "судских утврђених чињеница", представљају "удар на владавину права и процес помирења у региону.

Кривокапић, Абазовић и Лепосавић су позвани да посете Меморијални центар и, како се наводи, у Поточарима, одају почаст жртвама, где "имају директни увид у личне предмете и личне приче преживелих сведока геноцида. Пресуде судова су,последња тачка до које појединац треба да посете да би "схватио да је у Сребреници почињен геноцид"", наводи се у саопштењу управе Меморијалног центра Сребреница.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала