Попуштање мера: Отварају се баште кафића, дуже радно време продавница

© Sputnik / Лола ЂорђевићОдлуку Кризног штаба, да угоститељским објектима дозволи шалтерску продају хране и пића, Београђани су искористили да уз кафу за понети уживају на пролећном сунцу.
Одлуку Кризног штаба, да угоститељским објектима дозволи шалтерску продају хране и пића, Београђани су искористили да уз кафу за понети уживају на пролећном сунцу. - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2021
Пратите нас
На управо завршеном Кризном штабу договорено је да се дозволи отварање угоститељских објеката у баштама и на отвореном уз поштовање прописаних мера. Рад услужних делатности, прехрамбених продавница, теретана продужен је на 22 часа.

Ове мере почињу да важе од понедељка. Разматрано је и отварање тржних центара, али је одлука о њима померена за крај викенда или почетак следеће недеље, после још једне провере и анализе ситуације рекао је др Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство и члан Кризног штаба.

Рад кафића и ресторана на отвореном имаће правила која ће строго морати да се поштују, а детаљи тих правила биће саопштени најкасније до недеље, додао је Гојковић.

Према наводима појединих медија, биће неопходно поштовати дистанцу од девет квадратних метара по особи или 50 одсто попуњености капацитета.

Гојковић је додао да ће гранична полиција пооштрити контролу на граничним прелазима и „морају се строго поштовати мере да нико у Србију не може да уђе без ПЦР теста или потврде о потпуној имунизацији“.

Како је навео, ђаци који тренутно похађају наставу онлајн, неће се још враћати у школе.

Он је рекао да тренутно имамо 25 посто пунолетних грађана Србије који су примили прву дозу вакцине, а 18,6 оних који су примили обе дозе вакцине.

Трећина пунолетних грађана у Београду је потпуно вакцинисана, рекла је министарка Дарија Кисић Тепавчевић и додала да је Београд на добром путу да направи епидемиолошку баријеру за ширење вируса.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала