Стефану Миленковић уручен Орден Карађорђеве звезде /фото/

© Tanjug / TANJA VALICСтефану Миленковић уручен Орден Карађорђеве звезде
Стефану Миленковић уручен Орден Карађорђеве звезде - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић уручио је Орден Карађорђеве звезде првог степена виолинисти и музичком педагогу Стефану Миленковићу.

Стефан Миленковић је одликован поводом Дана државности Србије за нарочите заслуге у представљању Србије и постигнуте резултате у области класичне музике.

„Данас је за мене посебна част што могу физички да уручим орден Карађорђеве звезде Стефану Миленковићу", рекао је Вучић и додао да је посебно поносан због рада Комисије која је донела одлуку да Миленковић буде носилац овог ордена.

„Нисам неко ко се разуме у музику, још мање у музичку педагогију. Али је Стефан својом изузетном каријером, ванредним талентом, али и одговорном посвећеношћу урадио много за Србију, толико много што ми обични људи не би могли за хиљаду година“, навео је Вучић.

Миленковић је, истакао је Вучић, повратком у Србију показао и да они који су најуспешнији, највећи, чије име са поносом изговарају и с друге стране Атлантика, умеју да воле своју Србију.

Казао је да је, када је први пут чуо вест о његовом повратку, с неверицом примио ту вест, а када је упознао Миленковића и са њим причао посебно обрадовао.

„Ретке су такве енергије, способност, тако талентовани људи са здравом амбицијом. Стефан је нека врста доброг ветра који долази у Србију. Он је човек који је наговестио значајне промене за нашу земљу, враћање њеног угледа“, указао је председник Србије.

Вучић је казао да очекујемо и у будућности много од Миленковића.

„Имам једну поруку за вас. Од данас када сте физички примили орден ви и ваши чланови породице носите већу одговорност него досада. До сада сте само себи одговарали, а од данас ви морате за разлику од нас обичних смртника да водите рачуна како се понашате на сваком месту, јер сте признати од Србије као један од најбољих у Србији“, поручио је Вучић, додајући да ће морати веома одговорно да се понаша у наредних, најмање, 60 година његовог живота.

Истакао је да ће на веома одговоран начин морати и да покаже не само да је тај орден заслужио већ и много више од своје земље Србије.

„Хвала што сте имали довољно храбрости да будете уз своју земљу када је било лакше да то не будете и што сте се вратили у њу када други бирају да из ње оду. Хвала што сте успели да промовишете Србију и представљате Србију на најлепши могући начин“, рекао је Вучић.

Наш прослављени виолиниста истакао је да је Орден огромна ствар за њега, његову породицу, за његову каријеру и личну историју.

„Када погледам шта орден значи у историји за све оне који су га добили, осећам се да сам на једном почетку. Да је ово почетак праве одговорности и правих изазова. Али, ја то волим и мотивише ме то, и спреман сам да наставим са оним што сам и до сада радио најбоље што могу“, рекао је Миленковић.

© Tanjug / TANJA VALIC„Видимо се убрзо, надам се са виолином следећи пут“.
Стефану Миленковић уручен Орден Карађорђеве звезде /фото/ - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2021
„Видимо се убрзо, надам се са виолином следећи пут“.

Он је захвалио председнику Вучићу, али и Србији, на поверењу које му, каже, указивано свих претходних деценија, пренео је Танјуг.

„Прошле године је било 40 година од првог наступа, а ја немам 144 године, имам 44“, нашалио се Миленковић и додао:

„Видимо се убрзо, надам се са виолином следећи пут“.

Миленковић је славни и међународно награђивани виолиниста, који је виолину почео да свира са три године.

Са шест година он је имао први наступ као солиста са оркестром, након чега је отпочела његова музичка каријера.

После 40 година изузетне каријере Миленковић је одлучио да се врати у Београд.

Он је, крајем прошле године саопштивши ту одлуку, казао да повратак кући после три деценије у иностранству види као део процеса личне еволуције и тада објаснио да се вратио у Србију због чињенице да једино у овој земљи може да буде близу своје породице.

О томе зашто је одлучио да се врати у Србију Стефан Миленковић је говорио у интервјуу за Спутњик:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала