Тиодоровић: Има више заражених него што мислимо, све је претрпано

© REUTERS / MARKO DJURICAБолничка соба на одељењу оболелих од вируса корона у Клиничко-болничком центру Земун у Београду, Србија, 26. новембра 2020.
Болничка соба на одељењу оболелих од вируса корона у Клиничко-болничком центру Земун у Београду, Србија, 26. новембра 2020. - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2021
Пратите нас
Члан Кризног штаба за борбу против корона вируса Бранислав Тиодоровић изјавио је да су ковид болнице "затрпане" пацијентима и да није време за попуштање мера.

Он је оценио да не може ништа да се мења док ситуација не почне да се смирује.

Тиодоровић је за лист Политика рекао да има много више заражених него регистрованих и да се неки, најчешће млади са лакшом клиничком сликом не јављају на тестирање, јер неће да буду у самоизолацији.

Како је још навео, размишља се о отварању башти кафића, где би важила посебна правила, на пример да по особи треба да се одвоји девет квадратних метара.

Тиодоровић је оценио и да Кризном штабу за борбу против короне "недостају комуниколог, психолог, социлог".

"То се види унутар тима, у преносу информација и порука које се шаљу. Комуниколог је битан јер тачно зна како би требало комуницирати, јер то не знају баш потпуно ни лекари ни политичари из штаба", рекао је Тиодоровћ.

Према његовим речима, битно је разговарати са грађанима на терену и чути њихово мишљење, што он ради јер није "кабинетски епидемиолог".

Он је оценио и да је потребно имати добру кампању да би вакцинацијом био обухваћен већи проценат становништва, што је тренутно најслабија карика.

"Ми тренутно имамо четири-пет спотова с успешним глумцима. Треба ангажовати и уметнике и спортисте и познате личности, али и обичне људе из народа. Треба снимити и младе људе, студенте, који су вакцинисани да виде њихови вршњаци који се двоуме", рекао је Тиодоровић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала