У Србију стигле вакцине из Ковакса, 57.000 доза Астра зенеке

© Tanjug / TANJUG VIDEOВакцине испоручене Србији из програма Ковакс
Вакцине испоручене Србији из програма Ковакс - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2021
Пратите нас
Први контингент вакцина из Ковакс механизма стигао је данас око 19 часова на београдски аеродром „Никола Тесла“. У Србију је на овај начин допремљено 57.000 доза вакцина Астра зенеке.

Вакцине из ЕУ дочекали су на аеродрому министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, заменик директора Светске здравствене организације др Менгисту Абебауеху Асефа, директорка Уницефа у Србији Дејана Костадинова и шеф политичког сектора Делегације Европске уније у Србији Дирк Лоренц, објавио је Танјуг.

Директор канцеларије СЗО у Србији Марјан Ивануша изјавио је раније да се нада да ће прве вакцине из Ковакс система у Србију стићи почетком априла.
Он је рекао да се Ковакс систем, успостављен да би се вакцине обезбедиле и сиромашнијим земљама, суочава са истим мањком вакцина као и поједине државе, али да СЗО има циљ да вакцинама из тог програма до краја године вакцинише 20 одсто светског становништва.

Србија би у првој половини 2021. године из механизма Ковакс требало да добије 345.600 доза вакцине Астра зенека, објављено је почетком фебруара у првој прогнози Алијансе за вакцине Гави.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала