Украјина признала: Са НАТО-ом се припремамо за рат са Русијом

© AP Photo / Efrem LukatskyУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2021
Пратите нас
Представник Украјине у трилатералној контакт-групи за Донбас Алексеј Арестович изјавио је да су војне вежбе НАТО-а „Defender Europe 2021“ неопходне како би се увежбао сценарио рата са Русијом.
„Почеле су велике војне вежбе НАТО-а под називом 'Defender Europe 2021' што у преводу значи 'заштити Европу'. Њихов смисао је да се у водама од Балтичког до Црног мора увежбава, па будимо отворени, рат са Русијом, тема оружане конфронтације са Русијом“, рекао је дипломата за телевизију „Укрлајф.ТВ“.

Према његовим речима, Алијанса је већ започела концентрисање и пребацивање снага, као и организацију логистичких питања.

Главни фокус су Балкан и Крим и све што је северније од Крима. То су отворени извори, то нико не крије“, додао је Арестович.

НАТО ће у мају и јуну одржати највеће војне маневре од времена хладног рата – „Defender Europe 2021“. Планирано је да се увежбавају одбрамбене и офанзивне акције у источној Европи и у балтичким земљама. Активно ће бити укључене Грузија, Молдавија и Украјина.

Подсетимо, данас је одржан први телефонски разговор председника Сједињених Америчких Држава Џоа Бајдена и његовог украјинског колеге Владимира Зеленског током кога је амерички лидер потврдио да подржава суверенитет и територијални интегритет Украјине пред „руском агресијом која се наставља“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала