Абрамович ће бити бесан – Банетови саиграчи разбили Челси

© AFP 2023 / CLIVE ROSEМејсон Маунт, фудбалер Челсија
Мејсон Маунт, фудбалер Челсија - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2021
Пратите нас
Фудбалери Челсија претрпели су један од најболнијих пораза у последњих неколико година, пошто су пред домаћом публиком изгубили од Вест Бромвич Албиона 5:2, у 30. колу Премијер лиге.

Челси је био велики фаворит против претпоследње екипе Премијер лиге, очекивала се лагана победа, али фудбалери лондонске екипе желеће што пре да забораве овај дан.

Роман Абрамович, власник „плаваца“, никако не може да буде задовољан издањем своје екипе, те је ово први минус, и то велики, Томаса Тухела на клупи клуба.

У 24. минуту утакмице на терену смо видели бившег капитена репрезентације Бранислава Ивановића који је заменио О'Шеја. Нажалост, Бане се није дуго задржао на терену, пошто је само тринаест минута касније морао да напусти терен због повреде.

У међувремену Челси је повео голом Кристијана Пулишића, међутим, у 29. минуту десио се кључни детаљ за наставак меча. Тијаго Силва добио је други жути картон и искључен је.

Вест Бром искористио је играча више и до краја полувремена преокренуо је резултат. Переира је у другом минуту надокнаде изједначио, а потоме је у четвртом (45+4) донео потпуни преокрет екипи.

Екипа Сема Алардајса имала је предност на полувремену, а у наставку меча је са још три гола потврдила убедљиву победу.

Робинсон је у 63. погодио за 1:3, а Диањ је у 68. повисио на великих 1:4. До краја меча видели смо још два гола, по један у мрежи оба тима, те је Вест Бром славио са великих 5:2.

ВБА ове сезоне дао је Челсију укупно осам голова у две утакмице. Екипа из Лондона, од једног тима, више од осам голова није примила још од сезоне 1989/1990 када је Ливерпул постигао девет у два меча са „плавцима“.

Овај пораз могао би доста да кошта изабранике Томаса Тухела, док Вест Брому веома значи у борби за опстанак.

Челси се тренутно налази на четвртом месту са 51 бодом, док је ВБА остао на претпоследњем месту са 21 бодом, седам мање од 17. Њукасла.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Савић за Спутњик: Председник ФСС треба да зна да направи паре

Говорили су да је луд, али је нањушио да у славном клубу нешто не ваља

У Партизану се хватају за главу — очекивали су голове, а добили „стакленог“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала