Тачно у мету: Посада Ми-24 згромила условног противника у Калињинградској области

© Sputnik / Константин Морозов / Уђи у базу фотографијаХеликоптер Ми-24 током војних вежби
Хеликоптер Ми-24 током војних вежби - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2021
Пратите нас
Пилоти јуришних хеликоптера Ми-24 поморске авијације Балтичке флоте уништили су колону технике, људство и утврђења условног противника у оквиру тренажних летова у Калињинградској области, преноси телевизија „Звезда“.

Око 10 посада увежбавало је примену ваздухопловног оружја за гађање копнених мета са удаљености од 500 метара до пет километара са минималне и средње висине.

Током борбених полетања пилоти су гађали мете на земље појединачно и у паровима, користећи како ненавођене, тако и навођене ракете, као и стрељачко и топовско наоружање хеликоптера Ми-24.

Како је саопштила прес-служба Министарства одбране Русије, практично гађање побољшава вештине војних пилота приликом реализације задатака усмерених на усавршавање тактике и начина коришћења поморске авијације.

Најмасовнији борбени хеликоптер у војној авијацији Ми-24 је у употреби још од 1972. године, али он је и даље у служби. Штавише, средином априла прошле године је постало познато да је руско Министарство одбране почело да га модернизује. Узимајући у обзир искуство вођења модерних војних сукоба, посаде „крокодила“ (незваничан назив ових машина у руској војсци) ће добити уређаје за ноћно осматрање.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала