Крај Јувентусове ере на Чизми /видео/

© AP Photo / Marco AlpozziКристијано Роналдо Јувентус
Кристијано Роналдо Јувентус - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2021
Пратите нас
Саплитање Јувентуса у 29. колу Серије А, значило је само једно - крај ере црно-беле „старе даме“ на Апенинима! У дербију Торина, „бикови“ су одолели деветоструком узастопном шампиону, одигравши 2:2, што је највише обрадовало Интер. Српски репрезентативац Саша Лукић ушао је у игру у 65. минуту уместо Ринкона.

Нови кикс Јувентуса у Серији А удаљио је тим Андрее Пирла од Скудета, с обзиром на то да Интер има огромних 12 бодова предности до краја првенства.

Чињеница је да неро-азури и бјанконери имају по меч заостатка, те им је остало по још 10 утакмица да одиграју, али како Јувентус под командом Андрее Пирла делује на терену, јасно је да је суровој владавини „старе даме“ дошао крај.

​А, одлично су почеле ствари по Јуве на гостовању градском ривалу. Повели су после свега 13 минута игре преко Федерика Кјезе, да би Санабрија већ у 27. минуту анулирао предност.

Старт другог полувремена донео је потпуни преокрет, уједно и нови гол у мрежи Војчеха Шчеснија. И поново је кобан под црно-беле био Санабрија. 

Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2021
Срби срушили Дортмунд, Влаховић решета, а гол сезоне дело је фудбалера Бачке /видео/

Ипак, пораз у градском дербију спречио је Кристијано Роналдо на асистенцију Ђорђа Кјелинија у 79. минуту.

Ове сезоне константно оспоравани Португалац се тако учврстио на лидерском месту када су стрелци Серије А у питању, те на конту има 24 поготка, док му дише за вратом Белгијанац Ромелу Лукаку из Интера, који је постигао 20 голова.

Очекивано, кикс Јувентуса је обрадовао Интер, који је у последњем сусрету 29. кола Серије А гостовао Синиши Михајловићу и Болоњи. Са тог пута неро-азури су се вратили богатији за сва три бода.
Одиграли су искусно, на резултат. Тиму Антонија Контеа, некадашњем тренеру Јувеа, који сада газдује са Интером на Чизми, био је довољан погодак, управо Лукакуа у 32. минуту, да дође до читавог плена.

Интер има 68 бодова, други је Милан са утакмицом више и чак осам бодова мање, трећа је Аталанта са 58, док четвртопласирани Јувентус каска чак 12 бодова за лидером, и јасно је да је терору на Чизми дошао крај.

► „Немачки аутобус“ у Романовом дворишту се „слупао“ за 90 минута

► Савић за Спутњик: Председник ФСС треба да зна да направи паре

► Бивши тренер Звезде у тешком стању због короне

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала