Председник руске Думе: Санкције Кијева ─ пример занемаривања међународног права

© Фото : Пресс-служба Госдумы РФ / Уђи у базу фотографијаПредседавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин
Председавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2021
Пратите нас
Нове санкције Кијева против руских компанија представљају пример занемаривања међународног права и здравог разума, сматра председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин.
„Санкције кијевских власти против руских грађана и компанија постале су пример непоштовања међународног права и здравог разума. Украјина опонаша своје покровитеље најбоље што може“, написао је Володин на свом налогу на Телеграму.

Он је нагласио да су санкције против државне институције – Россотрудничества, чија делатност доприности развоју хуманистичке међународне сарадње, „случај без преседана“.

Са своје стране, сенатор Владимир Џабаров предложио је да се представништво Россотрудничества пресели, ако Кијев одлучи да га затвори.  

„Увођење санкција против Россотрудничества је неморално, јер у Украјини живи много етничких Руса којима одузимају могућност да комуницирају са представницима руске културе“, нагласио је парламентарац.

Џабаров је додао да би у случају затварања у Кијеву „представништво Россотрудничества могло бити отворено у ДНР или ЛНР, што је такође територија Украјине“.

Заменик председника Асоцијације руских дипломата и професор на Вишој економској школи Андреј Бакланов сматра да ће украјинско руководство и даље настојати да у потпуности затвори представништва Русије у земљи.

Према његовим речима, Кијев ће и даље потискивати руски језик и забрањивати вести на руском језику.

Раније је украјински председник Владимир Зеленски својим указом ставио на снагу одлуку Савета за националну безбедност и одбрану Украјине о санкцијама против Россотрудничества и низа руских компанија.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала