Нека се одмори велика тројка — Рус и Мађар су нови највећи ривали

© REUTERS / PIROSCHKA VAN DE WOUWАндреј Рубљов и Мартон Фучович на турниру у Ротердаму
Андреј Рубљов и Мартон Фучович на турниру у Ротердаму - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2021
Пратите нас
У периоду опоравка „велике тројке“ од повреда и њихових припрема за сезону шљаке, израста ново ривалство у светском тенису. Андреј Рубљов и Мартон Фучович одиграли су три меча у марту на којима је славио Рус, док се Мађар у шали нада да више неће играти против једног од својих „највећих ривала“.

Највећа жртва „Федереровог система“, тренутно би био трећи тенисер планете, али Рубљов упркос сјајним резултатима прошле и актуелне сезоне заузима тек осмо место АТП листе.

Са друге стране, Мартон Фучович је 40. тенисер света, а вероватно би био знатно боље рангиран да му током марта на пут није стао Рубљов.

На сва четири турнира на којима су ривали учествовали у марту, Рубљов је славио у међусобним дуелима, с тим што је у Дохи Фучович одустао због повреде леђа.

Да почнемо од почетка месеца, на турниру у Ротердаму Мађар је до финала стигао уз само један изгубљени сет, да би га Рус надиграо и освојио своју осму титулу на АТП туру.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Tennis TV (@tennistv)

Након овог меча Фучович је рекао да му је Рубљов један од „највећих непријатеља“ на туру, наглашавајући да је са њим увек тешко играти.

Андреј Рубљов, руски тенисер - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2021
Када видиш Андреја Рубљова на терену – бежи!

Рубљов је потом у Дохи стигао до полуфинала без иједног одиграног меча, јер је пре Фучовича Ришар Гаске одустао због повреде ноге. Ипак, његов први излазак на катарско сунце замрачио је Роберто Баутиста Агут са лаганих 2:0 по сетовима.

Међутим, Рус је само четири дана након Дохе изашао на терен у Дубаију и фуриозно стигао до полуфинала где га је зауставило руско „тајно оружје“, Аслан Карацев.

Пре тога, Рубљов је у четвртфиналу поново почистио Фучовича који је по испадању из Дубаија упутио шаљиве речи свом великом ривалу:

„Надам се да ове године више нећу играти са тобом“.

Ипак, десило се управо супротно, на наредном турниру у Мајамију, Мађар није успео да се опорави од тросатног меча који је одиграо на старту такмичења против Аустралијанца Танасија Кокинакиса, те га је Рубљов савладао у у трећој рунди дозволивши му само три освојена гема.

У време када се „велика тројка“ све мање састаје у завршницима турнира, лепо је видети да се рађају „мини“ ривластва попут овог између Руса и Мађара. 

Федерерова ароганција – шта су за њега „неке недођије“?

Ратник Медведев није могао да хода, али је „сломио“ ривала /видео/

Надал: Федерер и ја нисмо баш толико блиски

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала