Јокић фрустриран ударио противника, судија га се уплашио /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiСрпски кошаркаш Никола Јокић
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2021
Пратите нас
Никола Јокић, кошаркаш Денвер Нагетса, и у дуелу са Орландом имао је несугласице са арбитрима, те је у једном тренутку меча, због очигледног фаула који није досуђен, фрустриран ударио Теренса Роса у раме.

Постаје већ смешно колико Јокића у неким ситуацијама арбитри не поштују, а одличан пример тога видели смо у првој четвртини утакмице са Орландом.

Вендел Картер јуниор, центар Меџика, направио је очигледан фаул над Јокићем, али судије су остале неме, што је прописно изнервирало центра репрезентације Србије.

Фрустриран, Јокић је ударио у раме Теренса Роса и у налету је подигао два прста како би признао фаул. Арбитар је био близу свега, те се, на неки начин, уплашио Јокића и његове шаке.

Никола није имао намеру да удари судију, није га ни пипнуо, али сама појава српског кошаркаша уплашила је судију који је исценирао контакт.

На срећу, арбитар није протумачио Јокићев „насртај“ на њега као намеран, али игра је свакако била прекинута јер се на записничком столу гледао снимак евентуалног намерног фаула.

У Европи би Јокић добио чисту техничку, међутим, у НБА су мало другачија правила, те су судије показала да је центар Денвера направио обичан фаул над Теренсом Росом.

Са тим нису могли да се сагласе Кол Ентони, кошаркаш Орланда, и Ник Јанг, бивши НБА кошаркаш, који су на Инстаграму написали да је Јокић минимум морао да добије техничку грешку.

Ова Јокићева фрустрираност плод је дугогодишњег непоштовања арбитра, која је посебно изражена у последњих неколико недеља. Српски играч имао је чак пет утакмица на којима није шутнуо ниједно слободно бацање, што је несхватљиво за играча његовог реномеа.

У поређењу, Џоел Ембид, Ентони Дејвис и многе друге звезде у најјачој кошаркашкој лиги на свету у свакој утакмици од старта сезоне шутнули су барем једно слободно бацање.

Ембид, који се на терен вратио пре два дана, у првој утакмици од повреде шутнуо је чак 17 слободних бацања, док је Јокић, до сусрета са Орландом, на последњих седам шутнуо 16.

Наравно, стил игре Јокића и Ембида знатно се разликује, Камерунац је доста агресивнији у нападу на кош, те зато добија више бацања, али да за један меч оде више пута на линију за слободна бацања, него центар из Сомбора за седам, је, благо рећи, смешно.

О овој теми, односно о „завери“ против Николе Јокића, говорио је и познати амерички јутјубер који је детаљно анализирао зашто арбитри не поштују српског играча.

У фокусу је био недавни меч са Клиперсима где Јокић није имао нити једно слободно бацање, али је Американац анализирао и остале утакмице у лиги пошто је чињеница да Јокић шутира јако мало слободних бацања, иако игра у контакту.

Јокић је у последњем мечу против Орланда шутнуо девет бацања, али питање је шта би било да у првој четвртини није бурно реаговао након што га је Картер јуниор очигледно фаулирао.

Да постоји завера, превише је рећи, али да арбитри не поштују Јокића је већ стара прича и ваљда би требало нешто да се промени јер је у питању водећи кандидат за МВП награду.

Јокић дириговао нападом екипе – Денвер је незаустављив! /видео/

Богдановић солидан у победи Атланте против Голден Стејта /видео/

Рођена на Кипру, славу стиче у Америци, али бира Србију: „Нисам се двоумила, знала сам свој циљ“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала