Јордански принц: Оглушићу се о наредбу војске

© REUTERS / REUTERS PHOTOGRAPHERЈордански принц Хамза бин Хусеин
Јордански принц Хамза бин Хусеин  - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2021
Пратите нас
Јордански принц Хамза, који је од суботе у кућном притвору, објавио је данас снимак у којем поручује да ће се оглушити о наредбу војске да прекине комуникацију са спољним светом.

Принц Хамза, полубрат јорданског краља Абдулаха и бивши престолонаследник, у снимку који је објавила јорданска опозиција, каже да ће проширити своје активности упркос томе што му је све забрањено, чак и да се оглашава, пренео је Ројтерс.

Хамза је оптужен да је ковао заверу са странцима с циљем да дестабилизује Јордан.

„Сигурно нећу послушати кад вам кажу да не можете ићи напоље или твитовати или обратити се људима, већ је само дозвољено да видите породицу“, рекао је принц у снимку који је дистрибуиран пријатељима и његовим контактима.

У суботу га је војска упозорила због акција које подривају „безбедност и стабилност“ у Јордану, а он је касније рекао да је у кућном притвору.

Јордански званичници су саопштили у недељу да се принц Хамза повезао са људима који су имали контакт са иностраним елементима, како би сковао заверу с циљем дестабилизовања Јордана, важног савезника Сједињених Америчких Држава, преноси Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала