Мудри Италијан има начин да „тројанског коња“ уведе у Европу

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаКарло Анћелоти
Карло Анћелоти - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2021
Пратите нас
Карло Анчелоти, тренер Евертона, поставио је екипи из Ливерпула тежак задатак да у својих 10 финалних утакмица Премијер лиге постигне бар шест победа, ако желе да се пласирају у Лигу шампиона.

Екипа Евертона припретила је улогом тројанског коња за пласман у најелитније европско такмичење, када су је у фебруару победе над Ливерпулом, Саутемптоном и Вест Бромом ставиле у изванредну позицију.

Пад у форми, међутим, довео је у питање амбиције „плаваца“ који сада гледају како се Ливерпул враћа у позицију да угрози најбољу четворку.

Иако имају две утакмице заостатка у односу на свог градског ривала, фудбалери Евертона немају места за грешке, а Анчелоти је захтевао савршену игру у њиховој тежњи да не понове завршетак претходне сезоне.

„Након закључавања прошле године, мислим да смо се вратили и урадили добар посао у дербију са Ливерпулом, победили смо Норич, и након тога имали важну утакмицу против Тотенхема“, рекао је Анчелоти.

Он је додао да су његови играчи након пораза од Тотенхема изгубили мотивацију да играју у Европи, као и да мисли да се у наредних десет утакмица то неће догодити, јер је сигуран да ће се његови фудбалери борити до последњег минута последње утакмице првенства.

„Сигуран сам да је снажна мотивација на нашој страни. Мислим да нам треба пуно бодова! Најмање 18, 19 бодова како бисмо били у Европи. Морамо да се боримо“, рекао је тренер Евертона и додао:

„Али ако је нама потребно толико бодова, то значи да је исто потребно и другим тимовима. Биће то један узбудљив изазов за нас и једна занимљива утакмица која ће укључивати много екипа. Сваки меч биће занимљив“.

Дуел са Кристал Паласом започеће месец окршаја које ће Евертон имати са Брајтоном, Арсеналом и „Спарсима“, на шта је Анчелоти рекао да је уверен да његова екипа може до места у Европи.

„Наравно, морамо да се боримо на свакој утакмици, имамо их 10, морамо да побољшамо скор на домаћем терену који није био добар, и то почевши од Кристал Паласа“, закључио је некадашњи трофејни тренер између осталих Реал Мадрида, Милана и Челсија.

Још један хуманитарни гест – Митровићев дрес за помоћ малом Гаврилу

Због Србије је добио „нови живот“ – и моментално заблистао! /видео/

Крај Јувентусове ере на Чизми /видео/

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала