Све се распада, а Францускиња би — казне?!

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаФранцуска тенисерка Марион Бартоли
Француска тенисерка Марион Бартоли - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2021
Пратите нас
Марион Бартоли, бивша француска тенисерка, позвала је АТП да предузме одговарајуће мере како би санкционисали њеног сународника Беноа Пера након његовог последњег испада у низу.

Пер је донедавно скривао намеру да узима новац од прве рунде такмичења, а да потом изгуби услед својих фрустрација због тениског живота у „мехуру“.

Подсетимо, Француз је недавно намерно изгубио меч другог кола на турниру у Буенос Аиресу сервирајући низ двоструких грешака, а потом изгубио у првим мечевима мастерса у Акапулку и Мајамију.

Након пораза од Стефаноса Циципаса у Мексику, Пер је на друштвеним мрежама објавио да су му тренутно „приоритет“ порази у првом колу турнира, као и излазак из ковид изазваних „мехура“, додајући да смањени наградни фонд услед пандемије није вредан напора да се побеђују противници.

Након овакве изјаве, контроверзном Французу је дозвољено да и даље учествује на турнирима, што је он искористио да прослави свој пораз од Лоренца Мусетија на отварању Мајамија.

Због тога је, по мишљењу некадашње освајачице Вимблдона, дошло време за санкције на овакво понашање, јер како каже, понашање Пера штети тенису.

„Када млади и нове генерације то посматрају помишљају да је такво понашање у реду, и ту почиње мој проблем“, рекла је Бартоли.

„Мислим да би АТП требало да покаже своју одговорност указујући да не смемо на тај начин да приказујемо тенис, и да стога предузму одговарајуће мере“, нагласила је она.

Контроверзни Француз ударио на АТП: Тенис је постао безукусна професија

„Аустралијан опен је ђубре и срамота, игра се само због новца“

Надал: Федерер и ја нисмо баш толико блиски

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала