Предложили Дачићу да се врате радне акције као у доба СФРЈ

© WikipediaРадне акције
Радне акције - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2021
Пратите нас
Представници Удружења учесника омладинских радних акција и волонтера Србије представили су у петак, поводом 1. априла, Омладинског дана радних акција, председнику Скупштине Србије Ивици Дачићу елементе за израду Нацрта закона о добровољним радним акцијама.

Дачић је овом приликом истакао да су омладинске радне акције настале још у току НОБ-а, а да су нарочито биле популарне након завршетка Другог светског рата и да су имале за циљ да обнове и изграде привреду, инфраструктуру, научне, спортске, културне и забавне објекте у Југославији.

Саговорници су се сагласили да су оне дефинитивно најбоља тековина бивше СФРЈ и да готово нема средине у свим нашим републикама у којој није организована радна акција, или није формирана омладинска или пионирска бригада која је учествовала на некој од акција, као и да су тековине тог времена веома важне јер, како је речено, на радним акцијама се градило али су се стварала и пријатељства и љубав.

Како је саопштено, Дачић је захвалио некадашњим омладинцима и учесницима радних акција на сугестијама поводом израде Нацрта закона, преноси „Биз лајф“.

Дачић је казао да се увек залагао да допринесе неговању традиције из тог периода, јер је омладина тог времена радећи градила и себе и истовремено кроз заједнички рад упознавала мултикултуралност становника заједничке домовине у којој је живела.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала