Русија: ФСБ спречио терористички напад /видео/

© Фото : ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаПрипадници ФСБ-а током акције хапшења припадника терористичке групе ДАЕШ
Припадници ФСБ-а током акције хапшења припадника терористичке групе ДАЕШ  - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2021
Пратите нас
У Кисловодску, југозападна Русија, приведен је екстремиста који је планирао напад на службенике безбедности, известила је Федерална служба безбедности (ФСБ).

Реч је о раније осуђиваном држављанину Русије рођеном 1996. године. Према истрази, направио је домаће гранате како би дигао у ваздух полицијску станицу у којој је требало да да исказ о претходним случајевима.

У његовој кући су пронађене компоненте за израду бомбе и екстремистичка литература. Операцију је водило Министарство унутрашњих послова заједно са надлежним службама Ставропољског краја.

Припадници специјалних служби су привели и тројицу Руса, који су умешани у финансирање терориста у Сирији. Испоставило се да су сва четворица присталице забрањене организације ДАЕШ и да су припремали нападе на територији Ставропоља.

У Русији је ове године спречено неколико великих терористичких напада: у јануару у Башкирији, у фебруару на Северном Кавказу, у марту у Калињинградског области, Махачкалу и Мајкопеу, у априлу у Тверској области.

Припадници ФСБ-а су у фебруару и марту у Геленџику, Јарослављу и Вороњежу привели присталице украјинске неонацистичке заједнице „М.К.У.“, код којих су пронашли су велики број екстремистичких материјала, хладног оружја и упутства за израду домаћих бомби.

Прошле недеље је откривен и националиста у Барнаулу, који је добио инструкције од вође украјинске организације „Етничко национално уједињење“ (ЕНУ) и припремао напад на џамију.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала