Стејт департмент: САД тражиле од Русије објашњења за „провокације“ на граници са Украјином

© AP Photo / Luis M. AlvarezСтејт департмент
Стејт департмент - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе затражиле су од Русије објашњење за извештаје о наводним „провокацијама“ у близини источне границе Украјине, изјавио је портпарол Стејт департмента Нед Прајс.
„Тражили смо од Русије да пружи објашњење за ове провокације... међутим, што је најважније, јасно смо дали до знања нашим украјинским партнерима, као и Русији, да подржавамо Украјину пред овим застрашивањем и агресијом“, рекао је Прајс на редовном брифингу.

Портпарол Стејт департмента нагласио је да Сједињене Америчке Државе сматрају поступке Русије, укључујући „нагомилавање снага у близини границе са Украјином“, „ескалацијом ситуације“ од стране Москве, али није одговорио на питање да ли Вашингтон види „претњу“ у премештању снага суверене државе на сопственој територији.

Припадници јуришне инжењерске јединице у Ростовској области - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2021
Кијев тврди: Русија нагомилава снаге дуж наше границе

Раније је Бела кућа саопштила да је амерички председник Џо Бајден у првом разговору са украјинским колегом Владимиром Зеленским поново потврдио подршку украјинском суверенитету и територијалном интегритету пред „континуираном руском агресијом“.

Коментаришући америчке оптужбе да Русија наводно премешта трупе на границу са Украјином, заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков рекао је да Русија на својој територији предузима кораке које сматра потребним, а „неки амерички сигнали немају ни најмање везе са тим“ и „ми ове сигнале потпуно занемарујемо“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала