Чешка влада ће размотрити сертификате о вакцинацији које издаје Србија

© Sputnik / Лола ЂорђевићВакцинација на београдском Сајму
Вакцинација на београдском Сајму - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2021
Пратите нас
Многи Чеси долазе у Србију ради вакцинације против вируса корона, због чега ће Влада република размотрити шта да ради са тим сертификатима.
Према речима чешког шефа дипломатије Томаша Петржичка, Влада ће размотрити приступ Праг сертификатима о вакцинацији из Србије, посебно у ситуацији када много Чеси долазе код нас ради вакцинације руском вакцином „Спутњих Ве“ (Sputnik V) или кинеском „Синофарм“, а ове две вакцине није одобрила Европска агенција за лекове.

„Обавезно ћемо разговарати о томе. Желео бих да чујем од министра здравља (Јана) Блатног како поступити у овом случају и шта да радимо са српским сертификатима“, рекао је министар у интервјуу чешком порталу "Seznam zprávy".

Подсетимо, прошлог месеца је председник Чешке Милош Земан изјавио да је упутио писмо председнику Русије Владимиру Путину у којем је молио да се његовој земљи испоручи вакцина „Спутњик Ве“. Међутим, заменик премијера и министар полиције Чешке Јан Хамачек рекао је да сматра нецелисходним коришћење руске вакцине у тој земљи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала