Кремљ: Наваљни ће добити сву неопходну медицинску помоћ ако је болестан

© Пресс-служба Мосгорсуда / Уђи у базу фотографијаАлексеј Наваљни у суду
Алексеј Наваљни у суду - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2021
Пратите нас
У случају болести, блогер Алексеј Наваљни ће добити неопходну медицинску помоћ, предвиђену правилима Федералне казнено-поправне службе (ФСИН), рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући вест о погоршању здравственог стања Наваљног у затвору.

 

„Ви и ја имамо различите информације о томе да ли је конкретно тај затвореник смештен у медицинску установу или није“, приметио је Песков, истакавши да је то питање искључиво прерогатив ФСИН.

„Тамо се спроводе све неопходне мере. Наравно, не може бити говора о некаквим посебним условима за једног од затвореника“, истакао је Песков.

Према његовим речима, постоје одређена правила, између осталог, и када се ради о поступању са затвореницима који су болесни.

„Стога, ако се заиста ради о болести, онда ће лечење бити пружено на одговарајућем, прописаном нивоу“, рекао је Песков.

Такође је додао да није упознат са тиме да ли је руски лидер примио писмо представника организације за заштиту људских права „Амнести интернешнал“ (Amnesty International) које се тиче услова у којима Наваљни борави у затвору.

Раније је управа Федералне казнено-поправне службе (ФСИН) за Владимирску област саопштила да руски блогер и опозиционар Алексеј Наваљни у затвору добија сву неопходну медицинску помоћ

Раније је Наваљни, који се налази у затвору у граду Покров у Владимирској области, објавио штрајк глађу са захтевом „да се испоштује закон и да се омогући посета изабраног лекара“. Како је саопштио, његово здравствено стање се погоршало. Раније се жалио да му чувари ометају сан.

Подсетимо, Симоновски суд у Москви донео је одлуку да се Наваљном укине условна казна у случају „Ив Роше“ и замени казном од 3,5 године затвора. Убрзо након тога, водеће западне земље апеловале су на руске власти да ослободе опозиционара.

Иначе, Наваљни има две условне осуде. Прва је у случају „Кировлес“ везана за проневеру више од 16 милиона рубаља, а друга, у случају „Ив Роше“, за крађу од преко 30 милиона рубаља.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала