Драма у Манчестеру, судијске грешке и потоп у Мадриду!

© AP Photo / Manu FernandezВинисијус Жуниор, бразилски нападач, у дресу Реал Мадрида
Винисијус Жуниор, бразилски нападач, у дресу Реал Мадрида - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2021
Пратите нас
Први термин четвртфинала Лиге шампиона обележиле су победе Реал Мадрида над Ливерпулом и Манчестер ситија над Борусијом Дортмунд, али и спорне одлуке судија.

У првом двомечу Сити је савладао Борусија Дортмунд резултатом 2:1 после драматичне завршнице у Манчестеру, док је Реал био бољи од Ливерпула са 3:1.

Поред доброг фудбала и пуно прилика, оба меча обележиле су одлуке судија које су, ако је судити према реакцијама јавности, биле погрешне.

Сити је против Милионера из Дортмунда повео у 19. минуту преко Кевина де Брујнеа, који је рутински послао лопту у мрежу гостију после правовременог додавања Ријада Махреза.

Грађани су до повећања предности могли у 30. минуту, после фаула Емреа Џана у казненом простору ривала.

Ипак, тада је погрешна одлука судије преиначена после гледања ВАР-а, па пенала није било.

Недуго затим десила се нова спорна одлука, када је Дортмунд требало да стигне до изједначења и гола у гостима који би им значајно повећао шансе за пласманом у полуфинале.

Млади Енглез Џуд Белингем је преварио голмана домаћина Едерсона, скинуо му лопту са копачке и натерао га да га шутне.

Белингем је имао отворен пут ка голу, али је судија одлучио да досуди фаул над Едерсоном, чиме је практично поништио погодак тима из Немачке.

„Судије морају да се пресаберу“, на Твитеру је написао Џејдон Санчо, бивши играч Ситија, а тренутно члан Дортмунда који је због повреде морао да пропусти утакмицу.

​Изабраници Пепа Гвардиоле нису пуно ризиковали, али су током целог другог полувремена имали више великих прилика, више удараца ка голу противника и већи посед лопте.

Ситуација се, ипак, значајно закомпликовала, пошто су до краја меча закомпликовали ситуацију пред пут у Немачку, пошто је Марко Ројс у 84. минуту искористио савршен пас Ерлинга Холанда и послао лопту иза леђа чувара мреже Грађана.

Сити је наставио да напада желећи да дође до целог плена, а то је успео да уради преко свог детета Фила Фодена, иако је времена на семафору било јако мало после примљеног гола.

Млади Енглез је право ниоткуда остао сам пред голманом гостију и успео да хитром реакцијом донесе одлуку у драматичној завршници утакмице.

Краљевски клуб је савладао енглеског премијерлигаша уз једну спорну одлуку судије и неколико скупих грешака дефанзиваца гостујућег састава.

За мање од десет минута на стадиону у Мадриду два пута се затресла мрежа голмана гостију Алисона. Оба гола Реала дошла су после грешке последње линије одбране гостију.

Брзоноги Бразилац Винисијус је у 27. минуту побегао комплетној одбрани Ливерпула и лако решио један на један са голманом, да би Марко Асенсио у 36. минуту искористио нешто што се може назвати „асистенцијом“ бека Ливерпула Трента Александер-Арнолда.

Између те две ситуације десио се и спорни моменат, пошто је Реал потенцијално оштећен за пенал.

Искусни француски нападач је пао у шеснаестерцу Ливерпула после дуела са младим дефанзивцем Кабаком, а ова ситуација је изазвала велику дебату на друштвеним мрежама.

Да ли је Бензема улетео у ноге Кабака и тиме иницирао контакт или је Кабак фаулирао Бензему процените сами.

У другом полувремену утакмице виђена су још два гола, а први је био дело Мохамеда Салаха у 51. минуту.

Ливерпул је успео да смањи предност, али и да постигне јако битан гол у гостима.

Ипак, њихово славље и нада за нечим више у Шпанији брзо су пали у воду, пошто је Винисијус другом голом поставио на, како се испоставило, коначних 3:1.

Млади нападач је искористио добар пас Луке Модрића и уз мало среће и лошу реакцију Алисона успео да поново доспе на листу стрелаца.

Реванши су на програму 14. априла, док у преостала два четвртфинала прве дуеле својих двомеча у среду играју Бајерн и ПСЖ, односно Порто и Челси.

Лига шампиона, четвртфинале:

Среда, 6. април

Манчестер сити – Борусија Дортмунд 2:1

Реал Мадрид – Ливерпул 3:1

Четвртак, 7. април

21.00 Бајерн Минхен – Пари Сен Жермен

21.00 Порто – Челси

Уместо голова на вечитом дербију – на Београд су падале Хитлерове бомбе /видео/

Бог у Мадриду, „мистер“ у Енглеској, одбачен у Србији – година од одласка поносног Ужичанина

Шпанци се прибојавају немачког адвоката који је „покрао“ Србију /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала