"Милион корака за Стеванов први": Дејан стигао до циља /видео/

© Фото : Снимак са екранаДејан Богосављевић из бољевачког села Бачевица стигао на Јариње
Дејан Богосављевић из бољевачког села Бачевица стигао на Јариње - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2021
Пратите нас
Дејан Богосављевић из бољевачког села Бачевица, који је 24. марта 2021. симболично на дан почетка НАТО бомбардовања СРЈ, кренуо пешке од Келебије до Јариња, у хуманитарној акцији прикупљања новца за лечење једанаестогодишњег Стевана Калиновића, стигао је на свој циљ.

Дејана су на административном прелазу Јариње сачекали Србин Казновић и православни свештеник из Лепосавића, који му је поклонио статуу патријарха Павла.

​Овај скромни младић је за почетак свог марша изабрао годишњицу НАТО бомбардовања, јер је тиме желео да ода почаст жртвама НАТО агресије на нашу земљу, као и признање учесницима битке на Кошарама.

"На десној руци носим ознаку "Кошаре", тиме бих желео да скренем пажњу да јунаци из ове битке не смеју да падну у заборав, они то нису заслужили. Они и сви ратни ветерани су крварили за нашу земљу", истиче Богосављевић.

Хуманитарним маршем који је назвао "Милион корака за Стеванов први", Богосављевић се нада да ће људе широм земље подстакнути на хуманост, а све у циљу прикупљања новца за лечење дечака Стевана Калиновића, који од рођења болује од дечје парализе.

"Позивам све људе добре воље да подрже мој подухват и укључе се у акцију прикупљања новца за малог Стевана. За почетак могу да пошаљу СМС 111, на број 3030", апелује Богосављевић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала