После 45 промашаја јавила се најбоља „деветка“ у историји Србије и сазнала шта је био Божји план

© AP Photo / Nick PottsАлександар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2021
Пратите нас
Тачно 45 пута је Александар Митровић покушао да постигне погодак у дресу лондонског Фулама у Премијер лиги и у томе није успео. Следећи је уродио плодом, српски нападач је после вишемесечне кризе успео да се врати у голгетерску форму, пре свега наступима за репрезентацију.
Александар Митровић слави постизање поготка - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2021
Александар Митровић за Спутњик: Бог је имао друге планове, остаће ми горчина за цео живот

Колико је само тешко било гледати Митровића, момка великог срца, искреног патриоту и заљубљеника у дрес репрезентације Србије, у моменту када је промашио пенал који је Србију могао да одведе на Европско првенство...

Ако некоме није требало то да се деси, онда је то Митровић, али како је рекао за Спутњик спорт – Бог је имао другачије планове за њега.

Трагедија против Шкотске га је закуцала за клупу Фулама, тренер Скот Паркер је нашао друга решења у нападу, а Митровићу је остало само да вредно тренира, да покуша да сложи ствари у глави и да се нада шанси.

Она је стигла пошто је претходно исправио све лоше у српском тиму – постигао је пет голова на три утакмице на старту квалификација за Светско првенство, повратио самопоуздање, постао рекордер Србије по броју голова и показао свима да није за „старо гвожђе“.

А и како може да буде, са непуних 27 година...

Тренер Паркер је схватио моменат, уврстио је Митровића у стартну поставу свог тима и српски нападач му је одмах узвратио – голом.

После тачно 45 промашаја, српски фудбалер је постигао гол, што даје нову симболику – он је своју каријеру градио у дресу са бројем 45, али је временом преузео „деветку“ и оправдао бреме тог броја – он је најбоља „деветка“ Србије у историји и тренутно, без обзира на то што је у претходном периоду имао кризу.

​Тако то иде, најбољи се покажу када је најтеже, а Митровић је све од тога урадио и коначно може да ужива у Божјем плану, који му се приказао пред очима, иако није могао ни да претпостави шта је у њему записано.

► Пикси није заборавио све батине које је Митровић истрпео због Србије /видео/

► Бог, лопта и Србија — све што треба једном дечаку из народа да заплаче од среће

► Митарљез!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала