У Баварској све спремно за увоз руске вакцине

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаИспорука руске вакцине против ковида "Спутњик Ве"
Испорука руске вакцине против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2021
Пратите нас
Министарство здравља Баварске закључило је меморандум о разумевању са Руским фондом за директне инвестиције о могућим испорукама у ову покрајину вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V), саопштио је регионални министар здравља Клаус Холетчек.
„Желим још нешто да кажем о „Спутњику Ве“. Имамо меморандум о разумевању са Руским фондом за директне инвестиције. То је опуномоћена организација руске владе за продају вакцина које се могу производити у Илертисену. У меморандуму смо такође навели да је можемо увозити, ако буде узајамне воље за тим. Услов за то је, наравно, регистрација“, изјавио је Холетчек.

Он је нагласио да је „Спутњик Ве“ врло ефикасна вакцина против тешких облика болести.

„Желео бих да се ускоро код нас појави ова вакцина како бисмо је овде могли користити. Мислим да је то правилно и добро да имамо ту могућност“, додао је министар.

Премијер Баварске Маркус Зедер саопштио је раније да су власти ове покрајине припремиле прелиминарни уговор са локалном фирмом о испорукама руске вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V).

„Ако „Спутњик“ буде регистрован у Европи, тада ће Баварска, преко фирме у Илертисену, добити додатне дозе“, рекао је Зедер на конференцији за штампу.

Раније је немачка канцеларка Ангела Меркел више пута саопштавала да је Берлин спреман да купи вакцину „Спутњик Ве“, након регистрације у ЕУ.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала