Митровић за Спутњик o вечитом дербију: Нема предаје, Партизан може до титуле!

© AFP 2023 / OLIVIER MORINАлександар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2021
Пратите нас
Александар Митровић, најбољи стрелац у историји репрезентације Србије, поручио је пред 164. вечити дерби (среда, 18 часова) да Партизан упркос заостатку за Црвеном звездом од девет бодова, може до шампионске титуле.
Александар Митровић слави постизање поготка - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2021
Александар Митровић за Спутњик: Бог је имао друге планове, остаће ми горчина за цео живот

Некадашњи голгетер Партизана сматра да дерби може да преокрене ситуацију у корист црно-белих, који су под тренерском палицом Александра Станојевића нанизали 19 победа у свим такмичењима.

„Радио сам са Станојем, знам га врло добро. То је тренер који је велики Партизановац, један од наших најбољих тренера, Партизаново дете. Прошао је сито и решето, зна како Партизан функционише и био сам убеђен да ће он да доведе ствари до савршенства, да све буде како је он то замислио“, поручио је Митровић из Лондона за Спутњик спорт.

Он је навео и да га не изненађују добри резултати.

„Игра офанзивно, али и када треба да се брани, Партизан је компактан. Тешко је да се пробије. Екипа има јако добар баланс између одбране и напада и уживање је гледати Партизан“, додао је Митровић.

И док многи сматрају да је ове сезоне титула немогућа мисија и да ће рекордни четврти узастопни пут завршити у витринама Маракане, ас Фулама који је против Астон Виле постигао гол у поразу свог тима (3:1), сматра да не треба отписати клуб из Хумске.

Александар Митровић прославља први гол против Азербејџана на утакмици квалификација за СП у Катару - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2021
Пикси није заборавио све батине које је Митровић истрпео због Србије /видео/

„Зашто да Партизан не буде шампион ове сезоне? Има још девет кола до краја првенства и ништа није изгубљено. Никада се не зна, то је фудбал, то је дерби. Ако се победи, све је могуће. Што да не, треба се борити до краја. Партизан никада не одустаје, не треба се предати. Један, два лоша резултата ривала могу да преокрену читаву сезону“, истакао је Митровић.

Како је навео, вечити дерби уме значајно психолошки да утиче на екипу.

„Када се игра дерби, ако се победи, корист је вишеструка. Пребацује се притисак на противника, да мора да добије следећу утакмицу. Не спорим, Звезда има лепу предност, осетну, али видећемо како ће се одвијати ствари у вечитом дербију. Једна утакмица може све да преокрене“, истиче Александар.

Репрезентативац Србије се кратко осврнуо и на летњи прелазни рок у Хумској.

„Треба бити паметан и задржати главне играче. Појачати се на оним позицијама на којима је то потребно. Направљен је костур тима и то је најважније. Некада је једно, право појачање, боље него довести десет нових играча. Свакако мислим да треба бити паметан и одрадити то што боље“, поручио је Митровић који је у сезони 2012/13. бранио боје Партизана, после чега га је пут водио у Андерлехт, касније Њукасл, а сада предводи напад Фулама у Премијер лиги.

Очи светског фудбала упрте у Београд – све је спремно за вечити дерби

► „Позивам Пиксија да дође и види играче Партизана“ /видео/

► Центар Београда је постао „ратна зона“ – због навијача /видео/

► После 45 промашаја јавила се најбоља „деветка“ у историји Србије и сазнала шта је био Божји план

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала