Промена коју је Ђоковић одавно желео – почиње од „његовог“ града

© AFP 2023 / VALERY HACHEТениски турнир у Монте Карлу
Тениски турнир у Монте Карлу - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2021
Пратите нас
Турнир у Монте Карлу могао би да буде први који ће у пандемијским условима понудити тенисерима да бирају хоће ли током такмичења боравити у хотелском „мехуру“ или ће одабрати приватни смештај.

Професионалци из света тениса већ дуже време апелују да се опусте строги протоколи којима их АТП подвргава путем такозваних „мехура“ у којима су закључани током трајања турнира.

Према подацима до којих је дошла шпанска „Марка“, након дугих преговора са вођама Тура, постигнут је договор да се тенисерима пружи могућност да током такмичења бораве у приватном смештају, било личном, било изнајмљеном.

Подсетимо, Новак Ђоковић је и раније предлагао да се уведе овакав вид олакшице за тенисере, али је његов предлог тада, конкретно на Аустралијан опену, одбијен.

Једини услов је, како се наводи, да играчи морају да остану унутар мехура, што значи да ће моћи да се крећу само по путањи смештај-турнир и обрнуто. Они неће смети да излазе ван смештаја на вечеру или да иду у куповину, као што су то радили поједини тенисери током турнира у Мајамију, нити да користе предност терена у свом смештају и поседовања аутомобила.

Такође, тенисери који се буду одлучили за ову опцију, по потреби ће бити подвргавани чешћем ПЦР тестирању, а и сами ће морати да сносе трошкове смештаја, за разлику од смештаја у званичним хотелима.

Новак Ђоковић реагује на повреду у мечу против Тејлора Фрица на Аустралијан опену 2021. - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2021
Како је Новак упознао човека са магичним рукама

Наводно ће Монте Карло бити први турнир током кога ће тенисери моћи да бораве код куће. То би омогућило Ђоковићу, Данилу Медведеву и Александеру Звереву да спавају у својим креветима, с обзиром на то да је место њиховог пребивалишта у Кнежевини Монако.

Тенисери који буду боравили у Београду током одржавања Адрија тура ће, према тренутним информацијама, моћи да бораве само у одређеном турнирском хотелу.

​►Федерер је прошлост – Иванишевић открио да Ђоковић има нови циљ

Ђоковић открива како ће изгледати живот у „београдском мехуру“ /видео/

Тачка без повратка – шта ће Новак одлучити?

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала