На паради победе у Москви неће бити лидера страних држава

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаЛовци МиГ-29 и Су-30СМ акробатских група "Руски витезови" и "Стрижи" на проби ваздушног дела Параде победе
Ловци МиГ-29 и Су-30СМ акробатских група Руски витезови и Стрижи на проби ваздушног дела Параде победе - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2021
Пратите нас
Гости из иностранства неће бити позвани на војну параду у Москви која ће се одржати 9. маја, саопштио је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Ово није јубиларна година, зато неће бити позивни страни гости“, одговорио је представник Кремља на питање, да ли ће инострани лидерима бити послате позивница за 76. Годишњицу победе у Другом светском рату.

Песков је нагласио да ће у осталим стварима ће, вероватно, важити уобичајени режим позивања гостију на параду, али ће санитарне власти о тим нијансама одлучивати како тај дан буде приближавао.

Раније је било саопштено да ће ове године на паради у Москви учествовати око 12.000 војника, више од 190 јединица војне технике, као и 76 летелица – 53 авиона и 23 хеликоптера. Министар одбране Русије Сергеј Шојгу затражио је да се предузму мере како се не би дозволило ширење ковид 19 међу војницима приликом припрема за овај догађај. Прва проба војне параде је одржана 31. марта на подмосковском полигону Алабино.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала